Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

 

Πρόγραμμα χορήγησης βραβείων επιμελούς φοίτησης σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρομά

Το οικονομικό βραβείο θα ανέλθει στο ανώτατο ποσό των 720 Ευρώ για κάθε ωφελούμενο - δικαιούχο
Δημοσίευση: 18/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει πρόγραμμα χορήγησης βραβείων επιμελούς φοίτησης σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρομά, από το νέο σχολικό έτος.

Το συνολικό ποσό των βραβείων ανέρχεται σε 2.134.200,00 €.

Η συγκεκριμένη   παρέμβαση, στοχεύει στην  επίτευξη του στρατηγικού στόχου διατήρησης των μαθητών Ρομά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή/και προσέλκυσης άλλων που έχουν εγκαταλείψει πιθανόν το σχολείο, με τη χορήγηση οικονομικού βραβείου επιμελούς φοίτησης σε παιδιά Ρομά τα οποία ολοκληρώνουν επιτυχώς το σχολικό έτος στο οποίο φοιτούν.

Το οικονομικό βραβείο χορηγείται αποκλειστικά σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) και ορίζεται σε 80 ευρώ ανά μήνα και μέχρι 9 μήνες που διαρκεί το σχολικό έτος και για όσους μήνες οι ωφελούμενοι είναι δικαιούχοι του ΕΕΕ (ήτοι το οικονομικό βραβείο θα ανέλθει στο ανώτατο ποσό των 720 Ευρώ για κάθε ωφελούμενο - δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για ένα σχολικό έτος/9 μήνες).

Οι προϋποθέσεις χορήγησης και λοιπά θέματα θα ρυθμιστούν  με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών ή Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η παρέμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περισσότερα του ενός σχολικά έτη, μέχρι την εξάντληση του προβλεπόμενου πλήθους ωφελουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: