Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

 

Μέχρι την Παρασκευή οι ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων στα ΑΕΙ

(Βίντεο) Από το 2016 είχε προαναγγείλει το υπ. Παιδείας ότι μπορεί να εκδώσει αποτελέσματα στις 30 Ιουλίου εάν οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων σε Στρατιωτικές Σχολές κλπ γίνονταν νωρίτερα και όχι τον Ιούνιο
Δημοσίευση: 27/07/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέσα στην εβδομάδα και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ , ανακοίνωσε  η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας "για 1η φορά μετά από 59 χρόνια, τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων θα βγουν τέλος Ιουλίου αντί για τέλος Αυγούστου".

Η ανακοίνωση των βάσεων   ένα μήνα νωρίτερα οφείλεται στο γεγονός ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων σε Στρατιωτικές  Σχολές    κλπ  φέτος έγιναν το Μάρτιο αντί τον Ιούνιο, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι.

Άλλωστε αυτό το είχε ανακοινώσει η Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας Καλ. Μαρούγκα από το 2016 όταν ρωτήθηκε σχετικά από το esos

30 Ιουλίου μπορούμε να ανακοινώσουμε τις βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων (βίντεο)

30 Ιουλίου θα μπορούσαμε υπηρεσιακά να έχουμε δώσει τα πάντα, αν δεν είχαμε το λόγο των ικανοτήτων των στρατιωτικών και τα αποτελέσματα των ΤΕΦΑΑ.

Τη δήλωση αυτή έκανε  η Γενική Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Καλομοίρα Μαρούγκα, το έτος 2016, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos ,τόσο προς τον υπουργό Ν. Φίλη, όσο και προς την ίδια:

esos: Δεν θα ρωτήσω για τα στοιχεία, ήσασταν κατατοπιστικότατοι όσον αφορά τα στοιχεία. Ωστόσο ήθελα να ρωτήσω το εξής: επειδή κάθε χρόνο το επισημαίνουν πάρα πολλοί. Τα αποτελέσματα έχετε ψάξει, εάν μπορείτε να τα βγάζετε πιο νωρίς σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Άμυνας και Δημοσίας Τάξεως και να ανακοινώνονται πιο νωρίς και όχι τέλη Αυγούστου;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Υπάρχει το εξής θέμα, το υπονοήσατε στην ερώτησή σας, πρέπει να βγούνε τα αποτελέσματα για όλες τις σχολές μαζί. Συνεπώς και για τις στρατιωτικές και τις αστυνομικές σχολές.

Οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές σχολές μετά τις εξετάσεις που γίνονται, κάνουν τις δικές τους εξετάσεις για δεξιότητες και συνεπώς είναι δύσκολο, από ότι μας έχουν πει, να τελειώνουν νωρίτερα. Είναι δύσκολο.

esos: Έχετε έρθει σε συνεννόηση με τα δυο υπουργεία και ….

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Και παλαιότερα και τώρα έχει γίνει αυτή η συζήτηση. Έχει δυσκολία και σας είπα γιατί. Γιατί χιλιάδες παιδιά, δεν είναι εκατοντάδες, χιλιάδες παιδιά, 20.000 περίπου παιδιά διεκδικούν να μπούνε στις στρατιωτικές σχολές.

Τα παιδιά αυτά δίνουν εξετάσεις πρώτα, μαζί με όλα τα παιδιά στις εισαγωγικές και μετά καλούνται να κάνουν τα τεστ δεξιοτήτων. Γυμναστική, ψυχοκοινωνική διερεύνηση κλπ. Άρα είναι δύσκολο να γίνει αυτή η επιλογή.

Όμως επαναλαμβάνω το παρόν σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τα όριά του. Και δεν αναζητούμε μικρού χαρακτήρα βελτιώσεις, αλλά μια ριζική αλλαγή του και θα είμαστε στην ώρα έτοιμοι να προχωρήσουμε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τον Ιούλιο θα μπορούσαν να βγούνε.

Κ. ΜΑΡΟΥΓΚΑ: 30 Ιουλίου θα μπορούσαμε υπηρεσιακά να έχουμε δώσει τα πάντα, αν δεν είχαμε το λόγο των ικανοτήτων των στρατιωτικών και τα αποτελέσματα των ΤΕΦΑΑ.

Να πω έτσι για να κλείσουμε ότι η τελευταία υπουργική απόφαση που είχαμε στα χέρια μας από τα συναρμόδια υπουργεία ήρθε στο υπουργείο μας την Δευτέρα και όχι την προηγούμενη Δευτέρα, αυτή τη Δευτέρα. Πείτε μου πότε μπορούσαμε να βγάλουμε αποτελέσματα νωρίτερα; Και εάν τα έχουμε βγάλει το νωρίτερο δυνατό;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είχαμε ένα ρεκόρ. Βγάλαμε τα αποτελέσματα πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά και ήταν και διπλές μάλιστα οι εξετάσεις. Με αυτή την έννοια επαναλαμβάνω, ότι αξίζει συγχαρητήρια η Υπηρεσία που έκανε αυτή την προσπάθεια. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουμε το χρόνο της αγωνίας των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: