Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

 

Ακόμα ένα περιστατικό με μηνύσεις γονέων αρνητών των self test κατά εκπαιδευτικών σημειώθηκε σε Λύκειο της Λάρισας

Με αφορμή το άνοιγμα των Λυκείων και την υποχρεωτική διενέργεια self test, πληθαίνουν τα περιστατικά κατά τα οποία γονείς - αρνητές του κορονοϊού δημιουργούν προβλήματα στη σχολική καθημερινότητα, ενώ δεν διστάζουν να επιτεθούν ή να μηνύσουν εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολείων. 

Αυτή τη φορά μητέρα μαθητή μήνυσε την διευθύντρια σχολείου και δύο καθηγητές στη Λάρισα επειδή δεν επέτρεψαν στο παιδί της να μπει στην τάξη χωρίς self test. Η μητέρα τους κατηγόρησε μάλιστα για ...βασανισμό, ζητώντας να συλληφθούν.

Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται μετά τα σημερινά παρατράδουγα στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης, όπου πατέρας μαθητή αρνήθηκε να υποβληθεί ο γιος του σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test). Μετά την ένταση που προκάλεσε σήμερα το πρωί έξω από το σχολείο επειδή δεν επετράπη η είσοδος του γιου του στην τάξη, ο 58χρονος συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν δικασίμου που όρισε η εισαγγελική Αρχή. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη ακόμα μια μητέρα μαθητή τον Εύοσμο, η οποία δεν επέτρεψε στο γιο της να υποβληθεί σε self test και μάλιστα είχε μηνύσει τον διευθυντή του Λυκείου επειδή δεν του επέτρεψε την είσοδο στο σχολείο.

«Βασανιστήριο το τεστ»

«Εγώ δεν αμφισβητώ ότι δεν υπάρχει ιός, δεν είναι όμως θανατηφόρος. Είμαι υπέρ των εμβολίων αλλά όχι με τον τρόπο που μας τα επιβάλλουν. Για μια υποτιθέμενη πανδημία» είπε η μητέρα.

Σε ερώτηση γιατί υπέβαλε τη μήνυση αφού πιστεύει ότι υπάρχει ο κορωνοϊός, απάντησε: «Γιατί το τεστ, στη σύμβαση κατά των βασανιστηρίων και άλλων τρόπων σκληρής απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας...». «Βασανιστήριο το τεστ;» τη ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Βεβαίως κύριέ μου» απάντησε.

Οικογενειακός φίλος της μητέρας δήλωσε χωρίς να φοράει μάσκα ότι «είναι ένας απλός ιός γρίπης» και εξηγεί ότι ο μαθητής δεν έκανε τεστ γιατί ήταν γυμνασμένος.

«Με άρτια σωματική βελτίωση της υγείας του. Γυμνάζεται, αθλείται και δεν έχει παρουσιάσει ποτέ μέχρι τώρα σημάδια ή συμπτώματα οποιασδήποτε ασθένειας. Άρα, λοιπόν, ήταν υπεύθυνο άτομο και αρνήθηκε να κάνει το τεστ και θα το αρνείται, απ’ ότι μου είπε, και στο μέλλον» ανέφερε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι υπεύθυνο άτομο όποιος απλώς γυμνάζεται.

Στον εισαγγελέα η μήνυση

Στον εισαγγελέα Λάρισας αναμένεται να μεταφερθεί η μήνυση που κατέθεσε η μητέρα του μαθητή σε βάρος της διευθύντριας του σχολείου και των δύο καθηγητών του ΕΠΑΛ.

Για παράλογες και παράνομες συμπεριφορές, κάνουν λόγο οι καθηγητές.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Θ. Φουντας υποστήριξε ότι «αυτές οι συμπεριφορές είναι καθαρά αντικοινωνικές. Κόντρα σε κάθε λογική, κόντρα στην επιστήμη, κόντρα στον νόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: