Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

 ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

sholeio

Ακούγεται απίστευτο αλλά στην Κρήτη, 69 παιδιά δεν έχουν πάει ούτε μια ώρα στο σχολείο, επειδή οι γονείς τους αρνούνται να τα στείλουν αντιδρώντας στη χρήση της μάσκας. Οπως αναφέρει η ΕφΣυν σε ρεπορτάζ της, έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα και οι Εισαγγελικές αρχές καθώς η μη εκπλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης συνιστά το αδίκημα της παραμέλησης ανηλίκου και επιφέρει και ποινικές κυρώσεις στους γονείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί στην εφημερίδα, αρχικά το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με τους κοινωνικούς λειτουργούς που θα αποσταλούν στα σπίτια ώστε να πείσουν τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Ηράκλειο όπου υπάρχουν 35 παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού και άλλα 8 παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου που δεν έχουν πάει ούτε μια ώρα στο σχολείο. Ανάλογα είναι τα νούμερα των μαθητών και στους άλλους νομούς του νησιού.

Οι γονείς τους φέρονται να είναι οι γνωστοί αρνητές μάσκας που έχουν προσκομίσει το χαρτί στο διαδίκτυο, χωρίς καμία νομική αξία, με το οποίο ενημερώνουν το σχολείο ότι αρνούνται να φορέσουν στα παιδιά τους τη μάσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σε ρεπορτάζ του Zarpanews.gr αναφέρεται ότι στα Χανιά "σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης, οι μαθητές των οποίων οι γονείς δεν συμφωνούν με την χρήση της μάσκας στα σχολεία, ως μέτρου προστασίας από τον κορονοϊό, φθάνουν τους 13.

Όπως λέει στο zarpanews.gr η προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Πόπη Ψαρουδάκη, υπάρχει επαφή με τους γονείς των παιδιών και γίνεται προσπάθεια για να αλλάξουν άποψη, μέχρι όμως να συμβεί κάτι τέτοιο, για τις παραπάνω περιπτώσεις ισχύει ότι ισχύει για τους μαθητές που απουσιάζουν από τα μαθήματα τους χωρίς λόγο.Με άλλα λόγια κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους, με ότι αυτό σημαίνει για εκπαιδευτική τους διαδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: