Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

 

Υφ. Παιδείας: 499 μαθητές κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Θα ξεκινήσει άμεσα, πρόγραμμα επιμόρφωσης 180.000 εκπαιδευτικών, προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων ευρώ
Δημοσίευση: 26/10/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αυτή τη στιγμή  ήδη τετρακόσιοι ενενήντα ένα μαθητές  κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανακοίνωσε η υφ. Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ,κατά τη συζήτηση  σχετικής επίκαιρης ερώτησης  της Βουλευτού Ρ. Χρηστίδου,  και προέτρεψε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης      να ξεκινήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση  που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να κάνουν.

Η υφ. Παιδείας τόνισε πως    από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο δεν κατάφεραν όλοι οι μαθητές  να κάνουν εξ αποστάσεως και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει κενά, κενά τα οποία τα παιδιά θα πρέπει να συμπληρώσουν είτε με μια επίσπευση, που το εξ αποστάσεως σε μικρά τμήματα   θα επιταχύνει. Δηλαδή, όταν έχεις στόχους -που έχουμε θέσει στόχους μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και λέμε ότι η Α΄ Γυμνασίου πρέπει να διδαχθεί φέτος αυτά- αυτοί είναι προτεραιότητες των εκπαιδευτικών. Θα πετύχουν τα παιδιά τους στόχους».

Η ύλη

Η Σοφία Ζαχαράκη για την διδακτέα ύλη είπε τα εξής: «Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει όλους ότι, πράγματι, για τους μαθητές μας των σχολικών ετών 2019-2020 και του 2020-2021 θα πρέπει να δούμε το ζήτημα της ύλης. Δεν είναι θέμα να κάνουμε μια αντέγκλιση εδώ πέρα  αντιπολιτευτικής μορφής ή εγώ να υποστηρίξω το θέμα του υπουργείου, είναι να βοηθηθούν τα παιδιά.

Επιμόρφωση

Σχετικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών η υφ. Παιδείας είπε τα εξής:

  • Είμαι εδώ για να ανακοινώσω κιόλας το πολύ μεγάλο πρόγραμμα, το οποίο τρέχω από το ΕΣΠΑ και το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα, πρόγραμμα δύο εκατομμυρίων ευρώ. Έτρεξε με πολύ γρήγορους ρυθμούς έτσι για όποιον ξέρει το ελληνικό δημόσιο, που αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών, δηλαδή δημόσιο, μόνιμοι και αναπληρωτές. Άρα, φανταστείτε ότι θα καλύψει γύρω στα εκατόν ογδόντα χιλιάδες άτομα μέσω πανεπιστημίου και με τη συνεργασία του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».
  • Το δημόσιο, δηλαδή, έρχεται να επιμορφώσει το δημόσιο και είναι ένα τεράστιο πρόγραμμα. Θα είναι είκοσι ώρες επιμόρφωσης σημαντικές. Θα τρέξει μέχρι τον Φεβρουάριο το μάξιμουμ. Και αυτό δεν θα αφορά μόνο το να ξέρω τι σημαίνει e-class ή τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση, αλλά και το παιδαγωγικό αντικείμενο, το οποίο βλέπουμε διεθνώς ότι απασχολεί τους παιδαγωγούς που πρέπει να κάνουν εξ αποστάσεως.
  • Αυτό, είναι, λοιπόν μια σημαντική εξέλιξη μέχρι τώρα για να έχετε και τα στοιχεία των ωρών που έχουν γίνει συνολικά στην εξ αποστάσεως, γιατί στην εξ αποστάσεως μπαίνουν και παιδιά, τα οποία μπορεί να βγαίνουν σε δεκατετραήμερη  αποχή από το σχολείο, γιατί μπορεί να είναι στενή επαφή ή το τμήμα τους να σταματάει για δεκατέσσερις μέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: