Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017


Πρόσκληση/Κάλεσμα για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διασφάλισης της Δημοκρατίας.
Τη Πέμπτη στις 8 Ιουνίου 9:00 το πρωί θα εκδικαστεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων μια υπόθεση πρωτοφανούς παραλογισμού για τα διεθνή αλλά και τα Ελληνικά δεδομένα. Μια μητέρα που μεγαλώνει εδώ και 10 χρόνια το παιδί της μόνη της, συνελήφθη σε δημόσιο χώρο με το παιδί της από αστυνομικούς με πολιτικά, οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου της ζητήθηκε να παραδώσει το παιδί της, χωρίς καν παρουσία κοινωνικού λειτουργού ή και ψυχολόγου, επειδή εκδόθηκε ερήμην της και χωρίς να ακουστεί το παιδί, δικαστική απόφαση που της αφαιρεί την επιμέλεια.
Η υπόθεση έγινε γνωστή πριν ενάμισι χρόνο, όταν είχε απειληθεί από την Εισαγγελία να της αφαιρεθεί με επείγον διάταγμα το παιδί, επειδή εφαρμόζει κατ ‘οίκον εκπαίδευση και δεν το πάει σχολείο. Αιτήματα που κατατέθηκαν τότε στην Εισαγγελία από τη μητέρα και τη δικηγόρο της δεν έχουν απαντηθεί ακόμα. Η μητέρα θεώρησε ότι δεν δόθηκε συνέχεια στην υπόθεση, μέχρι που βρέθηκε με χειροπέδες.
Η βαρύτητα της συγκεκριμένης υπόθεσης δεν περιορίζεται μόνο σε εκείνους που συμφωνούν με τις εναλλακτικές μεθόδους εκπαίδευσης και την αποσχολειοποίηση, μα επεκτείνεται σε ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο γιατί έχει να κάνει με τη συμμόρφωση της Ελληνικής Πολιτείας με όσα ορίζουν διεθνείς συμβάσεις και ο ΟΗΕ: η δυνατότητα εκπαίδευσης στο σπίτι θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να αποτελεί μια νόμιμη επιλογή για όλους τους γονείς που είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε κάτι τέτοιο και το επιλέγουν. Κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο θα έπρεπε να είναι ήδη σε εφαρμογή, αντί να δαιμονοποιούνται γονείς επειδή τολμούν να επιδιώξουν κάτι καλύτερο για τα παιδιά τους.
Η υπόθεση αφαίρεσης επιμέλειας της μάνας εκδικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες πέρσι το… δεκαπενταύγουστο, χωρίς την παρουσία μητέρας και παιδιού, ενώ δεν ειδοποιήθηκε καν η δικηγόρος της, ώστε να μην μπορούν να παρευρεθούν και να υπερασπίσουν τις θέσεις τους. Ο παραλογισμός συνεχίστηκε αφήνοντας όλο αυτό το διάστημα να περάσει σε σιγή ιχθύος, μέχρι τη προηγούμενη Κυριακή που αστυνομική επιχείρηση, στοχεύοντας δήθεν «να προστατέψει το παιδί», συνέλαβε τη μητέρα για «αρπαγή» και της αφαίρεσε το παιδί, με αξιοποίηση πληροφοριών για την ακριβή της θέση που με επίκληση «κινδύνου ζωής απαχθέντος παιδιού» και Εισαγγελική Παραγγελία, αποσπάστηκαν από τη Google και το Facebook. Η αισθητική μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, ενώ θα μπορούσε κάθε αρχή να απευθυνθεί στη δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεση, προκειμένου να ειδοποιήσει τη μητέρα αν «δεν την έβρισκε», στηρίζει την κατηγορία της αρπαγής που εκδικάζεται στις 8/6.
Γι αυτό, καλούμε όλους τους ενσυνείδητους πολίτες που θεωρούν ότι θα έπρεπε να γίνεται σεβαστό το δικαίωμά μας να έχουμε επιλογές ως προς τον τρόπο εκπαίδευσης του παιδιού μας, όλες τις άγαμες μητέρες που αντιδρούν στην σκέψη ότι θα μπορούσε εν αγνοία τους και χωρίς τη συμμετοχή εκείνων ή του παιδιού τους, να τους αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού τους λόγω των πεποιθήσεών τους, όλους κι όλες που πιστεύουν ότι τα παιδιά δεν είναι αντικείμενα να «παραδίδονται» χωρίς σημαντική πολύπλευρη υποστήριξη, βιώνουν αυτή την αδικία και αυθαιρεσία, όπως εκφράζεται μέσα από μια ποινική κατηγορία εναντίον της (μόνης) μάνας ότι άρπαξε το ίδιο της το παιδί, ως πλήγμα στην ίδια τη δημοκρατική υπόσταση της Ελληνικής κοινωνίας, να παρευρεθούν στη δίκη υπερασπίζοντας τα αυτονόητα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Σας περιμένουμε Όλες κι Όλους!
Πρωτοβουλία πολιτών για το δικαίωμα επιλογής στην εκπαίδευση.
"Είναι πολύ περισσότερα αυτά που διακυβεύονται από αυτό που φαίνεται. Ο καθένας μας γράφει την ιστορία του καθώς και την πορεία μας ως σύνολο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: