Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ένωση Γονέων Πετρούπολης: Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε δίωξη μαθητών και γονιών


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιούνιος, 2017 - 09:50 | Στην Κατηγορία: 


Ένωση Γονέων Πετρούπολης

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η Ένωση Γονέων Πετρούπολης καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων που καταδίκασε τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου επειδή πρωτοστάτησαν σε κινητοποιήσεις του σχολείου τους.
Η παραπομπή σε δίκη έγινε μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, με το δικαστήριο να αποφασίζει επιβολή ποινής κοινωνικής εργασίας 80 ωρών ως αναμορφωτικό μέτρο. Ταυτόχρονα κατηγορήθηκαν και οι γονείς των παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Οι κινητοποιήσεις των μαθητών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς έβαλαν στο επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουν διεκδικώντας  ένα σχολείο που θα έχει σύγχρονες υποδομές, θα έχει εκπαιδευτικούς και θα καλύπτει ολόπλευρα τις μορφωτικές τους ανάγκες.
Είναι ξεκάθαρο πως ο οργανωμένος αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο είναι αυτό που ενοχλεί. Οι μαθητές διώκονται για να τρομοκρατηθούν, να μην παλεύουν, για να σκύβουν το κεφάλι απογοητευμένοι και φοβισμένοι μπροστά στην αδικία, να είναι υπάκουοι και εύκολα χειραγωγήσιμοι.
Οι διώξεις και τα μαθητοδικεία συνεχίζονται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που φέρει μεγάλη ευθύνη διότι παρά την κατάργηση της διαβόητης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τις περισσότερες φορές υπάρχει ανοχή και συγκάλυψη.
Ως γονείς έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και στις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνουν, να αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές που αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία.
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση του Άδωνη Γεωργιάδη να συνταχθεί με τον διευθυντή του σχολείου που κατέδωσε τους μαθητές. 
Μαζί γονείς –μαθητές- εκπαιδευτικοί θα υπερασπιστούμε τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία!
Απαιτούμε:
  1. Να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε δίωξη μαθητών και γονιών.
  2. Με ευθύνη της κυβέρνησης να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία.
3.Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/enosi-goneon-petroypolis-na-stamatisei-tora-kathe-dioxi-mathiton-kai-gonion#ixzz4lBY96uRw
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: