Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους τρεις αγωνιζόμενους μαθητές που καταδικάστηκαν


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 7 Ιούνιος, 2017 - 08:00 | Στην Κατηγορία: 


Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά"

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!
      Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, οι οποίοι με μια απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου ανηλίκων καταδικάστηκαν σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, μετά από καταγγελία-μήνυση του διευθυντή του σχολείου.
     Καταδικάστηκαν επειδή τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν συλλογικά μαζί με τους συμμαθητές τους,  το σχολείο των δικών τους αναγκών, επειδή  κινητοποιήθηκαν για τα οξυμένα προβλήματα του σχολείου, διεκδίκησαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποδομές για τα εργαστήρια, δημιουργία τμήματος ένταξης για συμμαθητές τους με μαθησιακές δυσκολίες κλπ.
      Η συγκεκριμμένη απόφαση, την οποία και καταδικάζουμε, δεν αποτελεί απλά μια πρωτοφανή εξέλιξη. Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια των μαθητοδικείων, που στήθηκαν και αυτή τη  σχολική χρονιά, σε πόλεις που έγιναν καταλήψεις επειδή οι μαθητές τόλμησαν να αγωνιστούν για  τα δικαιώματα τους. Είναι ενταγμένη στην πολιτική της ποινικοποίησης των αγώνων με τις δίκες διαδηλωτών και με το χτύπημα των διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ. Αποτελεί σύμπτωμα μιας εξουσίας που μπροστά στην υλοποίηση των μνημονίων  συνεχίζει την  υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, της υγείας, της εργασίας, των ζωών μας και  επιστρατεύει κάθε μέτρο καταστολής, ώστε να ανακόψει τις κοινωνικές αντιστάσεις.
      Στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης στις καταλήψεις ως αγωνιστικά μέσα  αντίστασης και διεκδίκησης, κυβέρνηση και μηχανισμοί του κράτους παίρνουν όλα εκείνα τα μέτρα για να σπάσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων, των φοιτητών, των μαθητών. Σε αυτό στοχεύουν τέτοιες ενέργειες που φτάνουν να  καταδικάζονται 15χρονα παιδιά.
      Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών να τρομοκρατήσουν μαθητές που αγωνίστηκαν για το αυτονόητο τους δικαίωμα στην μόρφωση. Η πρωτοφανής αυτή απόφαση δείχνει ότι στόχος της κυβέρνησης, του κράτους και της ΕΕ είναι να καταστέλλεται όποιος σηκώνει κεφάλι ενάντια στα μνημόνια, στην πολιτική της φτώχειας, των αντικοινωνικών-αντεργατικών μέτρων που τσακίζουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
      Υποκριτική είναι και η αντίδραση του υπουργείου για την απόφαση του δικαστηρίου αφού αυτό και η πολιτική της κυβέρνησης είναι  υπεύθυνοι για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της  νεολαίας στις σπουδές και στη ζωή. Είναι υποκριτική  γιατί επιβλήθηκαν «αναπληρώσεις» μαθημάτων λόγω καταλήψεων από τις Περιφερειακές διευθύνσεις  ακόμη και για μια μέρα κατάληψη, όταν υπήρχαν τόσα κενά εκπαιδευτικών στη διάρκεια της χρονιάς και προσλαμβάνονταν καθηγητές ακόμη και τον Απρίλιο. Είναι υποκριτική, γιατί στην πρόταση Λιάκου  για το λεγόμενο «εθνικό απολυτήριο Γενικού Λυκείου» απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει απολυτήριο ένας μαθητής είναι η υποχρεωτική κοινωνική εργασία!!           
       Με σύνθημα «Ούτε με καταδίκες, ούτε με αποβολές δεν τρομοκρατούνται οι μαθητές!» τα  5μελή και 15μελή του 1ου, του 2ου και του 3ου Γυμνάσιου Ρεθύμνου, του Μουσικού Γυμνασίου Ρεθύμνου, του  Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου,  του Γυμνασίου Καντάνου  και του  Λυκείου Βάμου, καλούν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Ιούνη στις 12.00 στο δημαρχείο Ρεθύμνου και πορεία προς την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
     «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Δυναμώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας!....Ο κοινός αγώνας φοιτητών-μαθητών-εργαζόμενων και η πάλη ενάντια στα αφεντικά, τις ενώσεις τους και τις κυβερνήσεις τους, είναι ο μοναδικός αγώνας που μπορεί να σπάσει στην πράξη το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που προσπαθεί να εδραιώσει η κυβέρνηση. Να τσακίσει μνημόνια και αφεντικά και να ανοίξει ο δρόμος για τα σχολειά και τις σχολές  των δικών μας αναγκών!», τονίζουν μεταξύ άλλων στο ψήφισμά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι  Φιλοσοφικής, Κοινωνιολογίας, Οικονομικού και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Εστιών Ρεθύμνου, ενάντια στην καταδίκη των τριών μαθητών στο Ρέθυμνο.
       Η μοναδική απάντηση σ΄αυτές τις προκλήσεις της κυβέρνησης, της κρατικής εξουσίας και  των μηχανισμών της, των μαθητοδικείων, της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής είναι η ανάπτυξη της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης και η ένταση των κοινωνικών και εργατικών αγώνων.

  • Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που καταδικάστηκαν.
  • Να  καταργηθεί  όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ποινικοποιεί  τους αγώνες των μαθητών.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ –ΦΟΙΤΗΤΩΝ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                      Παζάλος  Γιώργος                                      Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/psifisma-symparastasis-kai-allileggyis-stoys-treis-agonizomenoys-mathites-poy#ixzz4jIHyaOmG
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: