Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Bullying σε δυο 15χρονες από συμμαθήτρια τους


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουάριος, 2016 - 17:04 | Στην Κατηγορία: 
Μάνος Τσαλδάρης
Η παρατηρητικότητα του διευθυντή του ιδιωτικού σχολείου των βορείων προαστίων που εντόπισε ότι δυο 15χρονες μαθήτριες  και παρουσίαζαν αυτοκτονικές τάσεις οδήγησε στην αποκάλυψη ότι εδώ και καιρό ήταν θύματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού (bulling) από συνομήλικη συμμαθήτρια και φίλη.
Ο διευθυντής παρατήρησε ότι τα δυο κορίτσια δεν πήγαιναν συχνά στο σχολείο κι όταν ήταν εκεί ήταν αδιάβαστα, ενώ όπως πληροφορήθηκε από τους γονείς τους δεν κοιμούνταν τα βράδια και έδειχναν φοβισμένα.
Σταδιακά αποκαλύφθηκε ότι άγνωστος αποστολέας έστελνε στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (email) τους απειλητικά μηνύματα.
Ο αποστολέας φαινόταν ότι γνώριζε τι συνέβαινε στο σχολικό περιβάλλον και απειλούσε ότι θα αποκάλυπτε τα «ερωτικά» σκιρτήματα και τις «σχέσεις »των δυο μαθητριών.
Μετά από αυτό ο εκπαιδευτικός κατέφυγε στην Εισαγγελία η οποία και διέταξε τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διεξάγει έρευνα.
Έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στον αποστολέα που όπως αποδείχθηκε ήταν μια άλλη 15χρονη η οποία πίστευε ότι ήταν άσκημη και ζήλευε τις δυο συμμαθήτριές της.
Για τα μηνύματα χρησιμοποιούσε συνήθως το κινητό της τηλέφωνο το οποίο και απεστάλη για διερεύνηση στα Εργαστήρια της Αστυνομίας.
Στο μεταξύ οι αστυνομικοί σχημάτισαν σε βάρος της 15χρονης δικογραφία τακτικής διαδικασίας για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά, και την υπέβαλλαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: