Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Διευθύντρια Γυμνασίου μήνυσε 13χρονους μαθητές

sxoleio.jpg

ΣχολείοEUROKINISSI / ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ
Το πολύ σοβαρό γεγονός της μήνυσης μαθητών ηλικίας 13 ετών από τη διευθύντρια του σχολείου τους καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης.
 
Πρόκειται για πολύ σπάνια περίπτωση αντιμετώπισης συμβάντων από διευθυντή σχολικής μονάδας. Η συγκεκριμένη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής μέσα στα Χριστούγεννα κατέθεσε μήνυση κατά τεσσάρων μαθητών της επειδή είχαν πραγματοποιήσει τριήμερη κατάληψη στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
 
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει τη διευθύντρια η οποία με αφορμή το έγγραφο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για τις καταλήψεις στέλνει 13χρονα παιδιά στον ανακριτή, «γιατί αγωνίστηκαν για τα αυτονόητα», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
 
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
 
Κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων ορισμένοι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής μαζί με τους γονείς τους υποχρεώθηκαν να περάσουν την πόρτα των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης για προανακριτική εξέταση μετά από μήνυση της διευθύντριας του σχολείου για την τριήμερη κατάληψη που πραγματοποίησαν στις αρχές της σχολικής χρονιάς.
 
Η Ομοσπονδία Γονέων επισημαίνει τα εξής:
 
«Η ενέργεια της διευθύντριας, ως στέλεχος της εκπαίδευσης, στοχεύει αφενός να τρομοκρατήσει τα παιδιά και αφετέρου να φοβίσει και να κάμψει το φρόνημα όλων όσων αντιδρούν και αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές για την εκπαίδευση.
»Ως γονείς, δηλώνουμε ότι θα συνεργαστούμε με τους μαθητές και θα σεβαστούμε τις συλλογικές τους αποφάσεις γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν να αγωνίζονται να διεκδικούν την κοινωνία που έχουν ανάγκη – ειδικά σήμερα που οι συνθήκες επιδεινώνουν συνεχώς το βιοτικό μας επίπεδο και ως γνωστόν, δεχόμαστε ολόπλευρη επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μορφωτικά δικαιώματά μας.
»Η Ιστορία διδάσκει ότι μόνο η οργανωμένη πάλη και αντίσταση μπορούν να βάλουν φραγμό και να ανοίξουν το δρόμο ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας. Εκφράζουμε λοιπόν τη συμπαράστασή μας στους γονείς και τους μαθητές που διώκονται και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό τους».
 
Παράλληλα οι καθηγητές της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
 
«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντισυναδελφική, για παιδαγωγό και εκπαιδευτικό, ενέργεια της διευθύντριας του 1ου Γυμνάσιου Μαλακοπής, η οποία έστειλε στον ανακριτή 13χρονα παιδιά στο πλαίσιο της κατεύθυνσης που είχε δοθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία καλούνταν διευθυντές των σχολείων, εκπαιδευτικοί και Σύλλογοι Γονέων να αναλάβουν οι ίδιοι την καταστολή των κινητοποιήσεων»
 
«Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι η διευθύντρια έθεσε τον εαυτό εκτός της εκπαιδευτικού κινήματος και θα κινηθούν οι διαδικασίες για τη διαγραφή της από το σωματείο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: