Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΣΤΗΝ Α΄  ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ
ΜΕ ΤΡΟΪΚΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
Η΄ ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΣ ;
Εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές μαζί με όλους τους εργαζόμενους :
Να συγκροτήσουμε ενιαίο μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης
Το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο που σχεδιάζουν δεν είναι τίποτα άλλο παρά  το φτηνό «μνημονιακό» σχολείο για λίγους (που θα μπορούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη) , ενώ για τους πολλούς  επιφυλάσσεται η πρόωρη έξοδος είτε στην ανεργία , είτε στη φτηνή μεταγυμνασιακή κατάρτιση , είτε στον εκπαιδευτικό καιάδα της “ μαθητείας”. Όλο και πιο πολύ φαίνεται πια η πρόθεσή τους να χαρίζουν κομμάτια και λειτουργίες  της δημόσιας παιδείας στην αγκαλιά της αγοράς που έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει.
Η δημόσια εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και όχι των λίγων. Όλοι μαζί να την υπερασπιστούμε.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ
Ο εξεταστικός μαραθώνιος για τους μαθητές με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου και με το 50% των θεμάτων από τράπεζα θεμάτων, δεν είναι το εργαλείο της «αξιοκρατίας» αλλά το εργαλείο της πρόωρης απόρριψης από το σχολείο. Αυτό το σχολείο το μόνο που θα μπορεί να κάνει σωστά θα είναι να εντείνει την ταξική επιλογή των μαθητών , δηλαδή οι μαθητές των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων να καταλάβουν πρόωρα ότι η γνώση – παιδεία είναι ένα μακρινό όραμα γι αυτούς, ότι νομοτελειακά αυτοί  θα συγκροτούν πάντα τον πιο αδύναμο κρίκο της κοινωνίας .
Πρέπει να φύγουν, πρέπει να τους διώξουμε, πριν είναι αργά για όλους μας. 
·                     Η επίθεση κυβέρνησης - τρόικας  στο εργασιακό καθεστώς όλων δεν έχει τέλος.  Δεν αποδεχόμαστε τη διαδικασία υποχρεωτικών μετατάξεων, δεν αποδεχόμαστε τη βιομηχανία κατασκευής πλεονασμάτων , θεωρούμε ότι δεν περισσεύει κανείς εκπαιδευτικός. Δεν αναγνωρίζουμε τις διαθεσιμότητες – απολύσεις. Δεν αποδεχόμαστε την απάτη της κινητικότητας. Γι αυτό καλούμε τους συναδέλφους  να μην προχωρήσουν  στη υποβολή της αίτησης μετάταξης . ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ.
Τα κενά(;) της Α/θμιας είναι επισφαλή διότι τα προγράμματα διευρυμένου ωράριου στα δημοτικά είναι επιδοτούμενα μέχρι το 2015 ( και μετά;) και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι και οργανικά κενά. Διότι τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουν συσταθεί οργανικές αντίστοιχες θέσεις και γεννιέται η απορία : αν ήταν οργανικά κενά γιατί δεν δόθηκαν στη διαδικασία των μεταθέσεων σαν τέτοια; Αν είναι λειτουργικά κενά τότε πολύ απλά μπορεί εύκολα την άλλη χρονιά να μην υπάρχουν και οι συνάδελφοι να απολυθούν.
ΖΗΤΑΜΕ : Να προηγηθεί η κάλυψη των λειτουργικών κενών συνυπολογίζοντας 2η ανάθεση και συνταξιοδοτήσεις.  Να προχωρήσει η προηγούμενη διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων σε πρωτοβάθμια που έχει παγώσει. 
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ 11/9/2013
Αναμένοντας την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου για τις κινητοποιήσεις του Σεπτεμβρίου προτείνουμε:
·                     Επισκέψεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ και της επιτροπής αγώνα σε όλα τα σχολεία για ενημέρωση - προετοιμασία των συναδέλφων και κάλεσμα των συναδέλφων στη ΓΣ που πρέπει να είναι αυθεντική των διαθέσεων μας και απόλυτος κυρίαρχος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
·                     Μέχρι τις 11/9 καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας με απογευματινές δράσεις (επισκέψεις σε γειτονιές, εκδηλώσεις στα σχολεία , μοίρασμα ανακοινώσεων στους μαθητές έξω από τα φροντιστήρια ) με τη στήριξη της επιτροπής αγώνα.
·                     Προχωράμε τον οριζόντιο συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών με προτεραιότητα στην υγεία και δήμους . Ο συντονισμός έχει νόημα μόνο όταν αφορά τους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι μόνο τα συνδικαλιστικά στελέχη.
·                     Η πρώτη μέρα 11/9 του αγιασμού στα σχολεία, να είναι μέρα ενημέρωσης γονέων – μαθητών για το τι σημαίνει το «νέο μνημονιακό σχολείο». Να πάρουμε τα μικρόφωνα στο τέλος του αγιασμού και να διαβάσουμε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ ή ΕΛΜΕ.
Δίνουμε στον αγώνα μας πολιτικά χαρακτηριστικά ανατροπής κυβέρνησης – τρόικας
·                    Για να καταφέρουμε να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή δεν αρκούν ούτε οι διαπιστώσεις, ούτε βέβαια και ο συντονισμός κορυφών χωρίς βάση (που προφανώς βοήθησε σημαντικά στην προηγούμενη φάση) και πολύ δε περισσότερο η περιχαράκωση είτε αυτή είναι στο επίπεδο του κλάδου είτε είναι στο επίπεδο του πολιτικού - παραταξιακού σχεδίου.
·                     Δεν μπορεί ο κάθε κλάδος να δίνει αποσπασματικούς αγώνες, γιατί όσο μαζικοί και αν είναι αυτοί και σε κάποιες περιπτώσεις και ηρωικοί, καταλήγουν σε αδιέξοδο, γιατί πλέον είναι γνωστό σε όλους  ότι η επίλυση ακόμη και του παραμικρού συνδικαλιστικού αιτήματος προσκρούει σε μια πολιτική, που αν δεν ανατραπεί δεν μπορεί να επιλυθεί.
·                     Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να θέσει στην ημερήσια διάταξη θέμα πολιτικής ανατροπής και άρα οι μορφές που θα χρησιμοποιήσει, αλλά και οι συμμαχίες που θα οικοδομήσει θα πρέπει να υπηρετούν αυτόν τον στόχο. Το αίτημα της πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή, πρέπει να τεθεί, και πρέπει να τεθεί ΤΩΡΑ, να οργανωθεί από τα κάτω, να γίνει με όρους κινήματος, να αγκαλιάσει όλους τους κλάδους, να υιοθετηθεί και να στηριχθεί πολιτικά, από όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, καλώντας τα λαό για μια αποφασιστική σύγκρουση με τις δυνάμεις του μνημονίου και της υποταγής.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ - ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
ΠΑΤΡΑ 20/8/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: