Τετάρτη 23 Μαΐου 2012








Κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης σε Πολωνό μαθητή από μέλη της «Χρυσής Αυγής», καταγγέλλει το ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας. Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει: «Η επίθεση έλαβε χώρα στις 08 Μαΐου 2012 κι ενώ τα παιδιά βάδιζαν σε δρόμο της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα και συνομιλούσαν στη μητρική τους γλώσσα. Ταυτοποιήθηκαν έτσι ως αλλοδαποί από διερχόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής που τα ξυλοκόπησαν άγρια. Ο Πολωνός μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκαν σοβαρά τραύματα από πλήγματα στο πρόσωπό του.



Καλούμε τους συναδέλφους/-ισσες εκπαιδευτικούς να προβάλουν αντίσταση στη διογκούμενη φασιστική βία. Εκπαιδευτικοί και μαθητές, ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής, είμαστε ενωμένοι και παλεύουμε για μόρφωση-δουλειά-ζωή».



Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 1ου ΕΠΑΛ Μεταξουργείου, τονίζοντας ότι «οι έλληνες και οι ξένοι, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Οι μαθητές, ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής, είμαστε ενωμένοι και παλεύουμε για μόρφωση - δουλειά - ζωή».


ριζοσπαστης




Δεν υπάρχουν σχόλια: