Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων 4ου ΓΕΛ Νέας Σμύνρης καταδικάζει την κατάργηση του μαθήματος "πολιτική και δίκαιο"


09/05/2012 - 11:42







Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 4ΟΥ ΓΕ.Λ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ»

Ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου ΓΕ.Λ. Νέας Σμύρνης που συνήλθε σε συνεδρίαση την Πέμπτη 3-5-2012, καταδίκασε την κατάργηση της υποχρεωτικότητας του μαθήματος της Β’ Λυκείου «Πολιτική και Δίκαιο», που προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας με υπουργική απόφαση, διαμορφώνοντας έτσι το πλαίσιο προετοιμασίας για το «Νέο Γενικό Λύκειο».

Το μάθημα αυτό το γνωρίζουμε ως μάθημα των δικαιωμάτων ή αλλιώς ως μάθημα που παρουσιάζει το Σύνταγμα της Ελλάδας. Κατά τη διεξαγωγή του μαθήματος κυρίαρχη θέση στις συζητήσεις μεταξύ καθηγητών και μαθητών κατέχει η έννοια της Δημοκρατίας . Οι πολίτες ενός σύγχρονου κράτους οφείλουν να γνωρίζουν τους κανόνες και τις προϋποθέσεις της ορθής λειτουργίας της. Σημειωτέον ότι «Το μάθημα αυτό για πρώτη φορά καταργήθηκε από τη χούντα το 1967 με τηλεγράφημα στις 8 Μάη του ’67».

Θεωρούμε ότι καλός πολίτης είναι μόνον ο ελεύθερος πολίτης, ο συνειδητός, ο ενεργός και υπεύθυνος πολίτης. Ας θυμηθούμε, τέλος, τι είχε πει ο Περικλής στον «Επιτάφιο», όποιος αδιαφορεί για τα πολιτικά πράγματα του τόπου είναι όχι φιλήσυχος, αλλά άχρηστος, «αχρείος» πολίτης».
alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια: