Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

οι διαδραστικοι πινακες μας ελειπαν...

Χωρίς εκπαιδευτικούς αθλητικά και μουσικά σχολεία

12/11/2010 - 12:30


Χωρίς εκπαιδευτικούς παραμένει τρεις σχεδόν μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων η ειδική εκπαίδευση.

Παράλληλα, τα αθλητικά, μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία παραμένουν υποστελεχωμένα, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακαλύπτουν τώρα ότι βρίσκονται “δέσμιοι” συμβάσεων που δεν έχουν καν υπογράψει και ότι θα πληρώνονται -άγνωστο πότε- μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Πρώτα ο μαθητής, όμως με... εξαιρέσεις
Στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, που λειτουργεί ως αθλητικό σχολείο, αλλά και στο 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης, από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς δεν καλύφθηκαν όλες οι θέσεις των γυμναστών. “Ένας θεσμός που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, συνέχισε με ελπίδες και σήμερα εξαιτίας της αδιαφορίας του υπουργείου οδεύει προς αφανισμό” τονίζουν σε ανακοίνωσή τους προς το υπουργείο Παιδείας οι γονείς των μαθητών. “Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία” τονίζει στη “Μ” το μέλος του δ.σ. της ΟΛΜΕ Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μουσικό σχολείο στην Πυλαία, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί όλες οι θέσεις καθηγητών. Οι περισσότεροι από τους διδάσκοντες μουσικής είναι ωρομίσθιοι, με αποτέλεσμα οι μαθητές να διδάσκονται ένα μουσικό όργανο κάθε φορά με άλλον καθηγητή.

Τυφλοί μαθητές χωρίς καθηγητές
Παρά το γεγονός ότι έγινε φέτος ορθολογικότερη τοποθέτηση εκπαιδευτικών, κενά παρατηρούνται και στην ειδική αγωγή. Στις τάξεις ένταξης για μαθητές με προβλήματα όρασης δεν έχουν έλθει όλοι οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα το πρόβλημα θα έχει λυθεί. Στο 24ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, όπου φοιτούν περίπου 10 μαθητές με προβλήματα όρασης, λείπουν ορισμένοι φιλόλογοι. Στην περίπτωση των μαθητών με σοβαρά προβλήματα όρασης υπάρχει φέτος και ένα ακόμη πρόβλημα: έχουν καθυστερήσει σημαντικά τα βιβλία που είναι γραμμένα με το σύστημα Μπράιγ, τα οποία τυπώνονται από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Αθήνα.

Στ.Μ.

MAKΕΔΟΝΙΑ, 12/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: