Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

τρομοκρατουν τυφλους μαθητες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ



«Σέρνουν» στην αστυνομία τυφλούς μαθητές!

13/11/2010 - 08:20


Ακρως απαράδεκτες διώξεις φαίνεται ότι έχουν δρομολογηθεί σε βάρος μαθητών του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας που κινητοποιούνταν για την αναβάθμιση του Κέντρου

Η τρομοκρατία και οι κλήσεις μαθητών και γονιών στα αστυνομικά τμήματα, μαζί με απίστευτης έμπνευσης... «γυμνάσια», επιστρατεύονται προκειμένου να καμφθεί κάθε αγωνιστική φωνή των τυφλών μαθητών και των γονιών τους που παλεύουν ενάντια στη διάλυση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).

Το προηγούμενο διάστημα οι μαθητές του ΚΕΑΤ, έχοντας στο πλευρό τους τους γονείς και εργαζόμενους του Κέντρου και τους μαζικούς φορείς της Καλλιθέας, πραγματοποίησαν σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στο κύμα απολύσεων εργαζομένων του ΚΕΑΤ, στη συρρίκνωση και υποβάθμισή του, στο κλίμα τρομοκρατίας της διοίκησης. Κλιμακώνοντας την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων μαθητών, η διοίκηση του Κέντρου κάλεσε επανειλημμένα την αστυνομία στο Κέντρο. Σε συνέχεια αυτών ήρθαν οι κλήσεις μαθητών και των γονιών τους στα αστυνομικά τμήματα και οι «συστάσεις» προκειμένου να σταματήσουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση!

Η πρώτη κλήση να εμφανιστεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ανω Λιοσίων έγινε στον πατέρα του πρόεδρου της μαθητικής κοινότητας του ΚΕΑΤ. Στο αστυνομικό τμήμα, ο γονιός ενημερώθηκε ότι έχει γίνει αναφορά της διοίκησης στον εισαγγελέα για τη δράση του γιου του κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών παρεμποδίζουν τη δουλειά των εργαζομένων και τη λειτουργία του Κέντρου. Και βέβαια έγιναν οι σχετικές συστάσεις να μην επαναληφθεί αυτή η συμπεριφορά - δηλαδή να σταματήσει ο γιος του να αγωνίζεται - γιατί αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες!

Το κύμα διώξεων συνεχίστηκε με άλλη κλήση, ενός μαθητή του ΚΕΑΤ αυτή τη φορά, στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης. Στην κλήση καλείται ο 19χρονος τυφλός μαθητής να εμφανιστεί εντός τριημέρου στο αστυνομικό τμήμα για τη διεκπεραίωση υπόθεσης που αφορά «παράπονα σε βάρος του». Οπως αναφέρεται, η κλήση γίνεται μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και «η προσέλευσή σας είναι υποχρεωτική».

Συγκεκριμένες απαντήσεις για το κύμα διώξεων των μαθητών με αναπηρίες είχε ζητήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου στις 25.10.2010 κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησής του για την Ειδική Αγωγή. Τότε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα διώξεων των μαθητών του ΚΕΑΤ. Και αυτά όταν ήδη είχαν αρχίσει να φτάνουν οι κλήσεις στα σπίτια των μαθητών!

Περίεργη εξαφάνιση βιβλίων

Το σκηνικό της τρομοκρατίας έρχεται να συμπληρώσει η πολύ περίεργη εξαφάνιση βιβλίων και προσωπικών αντικειμένων μαθητών του ΚΕΑΤ, απ' τους προσωπικούς τους χώρους αποθήκευσης στις αίθουσες φροντιστηριακής υποστήριξης. Το ΚΕΑΤ - όπως και άλλα σχολεία - παρέμεινε κλειστό, λόγω των εκλογών, την Παρασκευή 5 και τη Δευτέρα 8 Νοέμβρη. Οι μαθητές έφυγαν κανονικά την Πέμπτη και όταν επέστρεψαν την Τρίτη είδαν ότι είχαν εξαφανιστεί όλα τους τα βιβλία στη γραφή Μπράιγ, οι σημειώσεις τους, αλλά και αναγκαία προσωπικά τους αντικείμενα για το διάβασμα, όπως κασέτες με τα μαθήματα, κασετόφωνα κ.ά. Τα προσωπικά τους αντικείμενα δε βρέθηκαν ποτέ, ενώ βρέθηκαν μόνο κάποια βιβλία σε κάδους σκουπιδιών εντός του σχολείου. Μάλιστα, όταν θορυβημένοι οι μαθητές πήγαν να διαμαρτυρηθούν στη διοίκηση, τους ...έκλεισαν ραντεβού για τις 22 Νοέμβρη!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 13/11/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: