Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

βιβλιο-χελωνα

Με καθυστέρηση δυο μηνών έφτασε σε Λύκεια της Θεσσαλονίκης βιβλίο που αφορά μάθημα εξεταζόμενο στις πανελλαδικές εξετάσεις!

06/11/2010 - 14:59


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΗΡΘΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ!

Με καθυστέρηση δυο μηνών έφτασε σε Λύκεια της Θεσσαλονίκης βιβλίο που αφορά μάθημα εξεταζόμενο στις πανελλαδικές εξετάσεις!




Πρόβλημα με τα βιβλία της Γ’ λυκείου.

Δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα κατατεθούν τα μηχανογραφικά.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (6/11/2010) μόλις χθες (5/11) έφτασαν σε ορισμένα λύκεια της Θεσσαλονίκης τα βιβλία του Οργανισμού Διδακτικών Βιβλίων “Αρχές οργάνωσης διοίκησης επιχειρήσεων” που αφορούν μάθημα εξεταζόμενο στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών που επιλέγουν την τεχνολογική κατεύθυνση. Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας ακόμη δεν έχει διευκρινίσει αν φέτος οι υποψήφιοι θα καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία πριν δώσουν εξετάσεις ή μετά!
Στον ιστότοπο i-school, που αποτελεί επίσημη πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών όλης της χώρας, η συζήτηση έχει ανάψει: “Εγώ την προετοιμασία την έχω ξεκινήσει κανονικά με βιβλίο από προηγούμενο έτος. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στο δικό μου σχολείου αλλά και στις γύρω περιοχές, για αυτές τουλάχιστον γνωρίζω”, λέει ένας μαθητής. Οι υπόλοιποι μαθητές συμφωνούν ότι το βιβλίο όχι μόνο δεν έχει έλθει, αλλά δεν γνωρίζουν αν το καινούργιο που θα έρθει θα έχει αλλαγές ή όχι.
Στο 5ο Λύκειο Θεσσαλονίκης οι μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης έλυσαν το πρόβλημα όπως και πολλοί άλλοι συμμαθητές τους, με σημειώσεις που μοίραζε ο καθηγητής τους και βγάζοντας φωτοτυπίες το πρώτο κεφάλαιο, δηλαδή το ένα τρίτο του βιβλίου, από το περσινό. “Δεν μπορούμε να βρούμε το βιβλίο ούτε στα βιβλιοπωλεία. Εύχομαι να μην υπάρχουν αλλαγές στα καινούργια που θα έλθουν, αλλιώς θα πρέπει να διαβάσουμε ξανά από την αρχή”, λέει ο Χρ. Μάνος, μαθητής της γ’ λυκείου.

Το υπουργείο Παιδείας εξηγεί ότι “η καθυστέρηση οφείλεται στις απεργίες των ιδιοκτητών φορτηγών και τα βιβλία που θα διατεθούν στα σχολεία τις επόμενες ημέρες θα είναι ίδια με τα περσινά”.

alavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: