Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;

Καταγγέλουν εξευτελισμό ανηλίκου από αστυνομικούςΟι γονείς των παιδιών κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον των αστυνομικών και ζήτησαν να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις 09:41

   

Τον εξευτελισμό και την αστυνομική βία καταγγέλουν ότι βίωσαν τέσσερις μαθητές Λυκείου στην Πάτμο, καθώς οι αστυνομικοί τους θεώρησαν ύποπτους για την πρόκληση ζημιών σε μοτοσικλέτα συναδέλφου τους. 




Οι τέσσερις μαθητές βρίσκονταν σε καφετέρια, όταν τους πλησίασαν οι αστυνομικοί και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο αστυνομικό τμήμα. Οταν έφτασαν εκεί, τους άσκησαν ψυχολογική βία, προκειμένου να αποσπάσουν πληροφορίες για τις φθορές που προκλήθηκαν στο μηχανάκι, πράγμα που οι ίδιοι αγνοούσαν, όπως δήλωσαν.



Δύο εκ των μαθητών υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί τους ανάγκασαν να βγάλουν τα ρούχα τους, ενώ καταγγέλλει ότι όσο δεν μπορούσαν να του αποσπάσουν πληροφορίες οι βία, τόσο η σωματική, όσο και η ψυχολογική, αυξανόταν. Ο μαθητής υποστήριξε ότι του χτύπησαν το κεφάλι στον τοίχο και του εσφιξαν το λαιμό. 


Οι γονείς των παιδιών κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον των αστυνομικών και ζήτησαν να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Από την Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου διατάχθηκε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων, ώστε να εκτιμηθεί η συνδρομή ή όχι των λόγων που δικαιολογούν την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των εμπλεκομένων αστυνομικών ή οποιουδήποτε άλλου και με οποιοδήποτε τρόπο εμπλεκομένου στην υπόθεση.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: