Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Μαθητικες μαρτυριες -20

Ο καθηγητής μας όταν σβήνει τον πίνακα πετάει το σφουγγάρι πάντοτε σ' έναν συγκεκριμένο μαθητή . Καλά εμείς είμαστε κουτορνίθια και δεν αντιδράμε , αυτός γονείς δεν έχει ; Μαριαρένα .


Βιντεοκασσέτες μας ήλθαν μπόλικες από την ΕΡΤ πριν ένα χρόνο, μόνο που το βίντεο του σχολείου είναι καιρο τώρα χαλασμένο. Κι’ όχι μόνο αυτό, χαλασμένο είναi το επιδιασκόπιο, ο projector και το μικροσκόπιο. Στο εργαστήριο μάλιστα δεν υπάρχει ούτε γκαζάκι, με αποτέλεσμα ο Φυσικός μας να φέρει ένα τέτοιο από το σπίτι του ! Βαγγελίτσα.

Στην κατάληψη γνώρισα παιδιά που τα έβλεπα κάθε μέρα και δεν ήξερα ούτε καν το όνομά τους .Γιάννης 


Εδώ και πολύ καιρό επειδή μερικοί καθηγητές δεν προλαβαίνουν στη βαρετή ώρα τους να διδάξουν το μάθημά τους μας '' κλέβουν '' ώρα από το διάλειμμα , με αποτέλεσμα να κάνουμε διαλείμματα κάτι δεπτερόλεπτα .Και ρωτώ εγώ : έχουν δικαίωμα να μας τρώνε οι καθηγητές το διάλειμμα;. Χωρίς διαλείμματα πως θα τη βγάλουμε ; Νικόλας .


 

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, μας έκαναν ενημέρωση για τις κατευθύνσεις στο λύκειο. Μας παρουσίασαν την Τεχνολογική, την Θετική και την Θεωρητική κατεύθυνση. Κανείς δε μας είπε ότι υπάρχει Τεχνολογική Α και Τεχνολογική Β κατεύθυνση, που μόλις σήμερα έμαθα από ένα φίλο καθηγητή του μπαμπά. Φυσικά τα παιδιά διάλεξαν την Τεχνολογική Α, αυτή που μας σέρβιραν. Κρίμα γιατί μ’ άρεσε το βιβλίο της Βιοχημείας, τώρα όμως είναι πλέον αργά. Ηλίας.

Και φέτος θα βγάλουνε στην τηλεόραση τους ‘’ πρώτους ‘’ στις εξετάσεις για να μας εξηγήσουν πως το μυστικό της επιτυχίας ήταν η συστηματική δουλειά (αποστήθιση) και η εντατική δουλειά (καμμιά κοινωνική ζωή). Μαρίζα.

Η φιλόλογος μας σήμερα μπήκε φουριόζα στην τάξη και μας ζήτησε να κόψουμε μια κόλλα για να γράψουμε διαγώνισμα τριμήνου. Ο Χρήστος όμως και άλλα παιδιά της είπαν πως την προηγούμενη ώρα γράψαμε διαγώνισμα και δεν επιτρέπεται να γράφουμε δύο διαγωνίσματα την ίδια ημέρα .Η κυρία δίστασε για λίγο και μετά μας είπε ‘’ Εντάξει, τότε θα γράψετε ωριαίο τεστ ‘’ .Το μεσημέρι συζητώντας το με την μαμά αυτή μου είπε ‘’ Όσο υπάρχει ηλιόλουστη νύχτα υπάρχει και ωριαίο τεστ ’’. Μας την έφερε λοιπόν η κυρία ! Τάσος.

Όταν πρωτοπήγα στο σχολείο όλοι με φωνάζανε γύφτο. Τόπα στην κυρία αλλά τίποτα δεν έγινε. Είναι δίκαιο αυτό ; Ο καθένας έχει τη φυλή του και κανείς δεν μπορεί να τον κοροϊδεύει γι’ αυτό. Κυριάκος. 

Η αυλή του σχολείου μου συνεχώς μικραίνει. Πριν δυο χρόνια της φόρτωσαν δυο αίθουσες και φέτος χτίζουν σ’ αυτήν, άλλες δύο. Το γήπεδο του βόλεϊ εξαφανίστηκε κι‘ εγώ νοιώθω σαν ποντίκι μέσα στην φάκα. Μάγια.  

Τέλος Νοεμβρίου μετά από κατάληψη του σχολείου μας, αποφασίστηκε να μπει στο σχολικό μας πρόγραμμα το μάθημα της πληροφορικής. Η επιδότηση όμως για την αγορά υπολογιστών δεν ήρθε από πουθενά κι’ έτσι μας ζητήθηκε να καταβάλει ο κάθε μαθητής 5.000 δραχμές για την αγορά τους. Όμως εμείς αρνούμαστε να πληρώσουμε γιατί είναι δικαίωμα μας, να μας παρέχονται τα αναγκαία όργανα για τις σπουδές μας. Τάνια.

Εμάς στο νυχτερινό μας έχουν γραμμένους κανονικά οι διευθυντές των ημερήσιων σχολείων. Πρέπει να χιονίσει για να ανάψουμε καλοριφέρ. Οικονομία μας λένε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε χρήματα για πετρέλαιο. Άραγε πρέπει να την πληρώνουμε εμείς και μόνο ; Άγης.

Ο καθηγητής μας κ. Νικολακόπουλος, σε κάθε του ώρα, μας λέει να συζητάμε το μάθημα και να λέμε ελεύθερα τη γνώμη μας. Δε θυμάμαι, βέβαια, ούτε μία φορά να έχει αποδεχτεί διαφορετική από την δική του άποψη. Λετε να έχει πάντα δίκιο ; έτσι αρχίζω και πιστεύω κι’ εγώ γι’ αυτό δε συζητάω πλέον μαζί του στο μάθημα. Λευτέρης.

Ενώ μας είχαν υποσχεθεί – για να σπάσουμε την κατάληψη ¬¬– ότι μέχρι τον Γενάρη θα μας φτιάξουν καινούργια αίθουσα, τίποτε τέτοιο δεν έγινε. Το Γενάρη ξαναρχίσαμε την κατάληψη και γι’ αυτό τον λόγο κυνηγηθήκαμε. Ο γυμνασιάρχης έδωσε 2ημερη αποβολή σε κάποια παιδιά για την συμμετοχή τους στην κατάληψη. Ιάκωβος.

Σας γράφω μέσα από την κατάληψη . Είμαι πολύ απογοητευμένος .Συμμετοχή μηδέν . Εδώ και δυο βδομάδες είμαστε μέσα τα ίδια 10 -15 άτομα . Κι όμως ! 170 παιδιά ψήφισαν υπέρ ! Ξέρετε γιατί ; Γιά να έχουν χρόνο να κοιμούνται και να διαβάζουν γιά το φροντιστήριο ! Ξεφτίλα ! Τα λυπάμαι αυτά τα παιδιά . Τους εύχομαι όνειρα γλυκά . Αντρέας 

Στο γραφείο του Παπαμπόχα διευθυντή του Γυμνασίου όταν μπήκε ένα παιδί με ματωμένο το δάχτυλό του, αυτός το έβγαλε έξω λέγοντας του ότι θα του λερώσει το καρπέτο. Τον διευθυντή αυτόν που κυριολεκτικά βρωμούσε από την απλυσιά, κάναμε αργότερα κατάληψη και τον διώξαμε από το σχολείο. Αλήθεια ποιος τον έκαμε διευθυντή ; Μετά από τρία χρόνια έμαθα από τον φίλο μου τον Βίκτορα ότι είναι καθηγητής στο σχολείο του και εκεί τα παιδιά τον αποκαλούν Παπαβρώμα, τυχαία άραγε ; Αντώνης.

Στειλτε και σεις τις καταγγελιες σας ,βοηθατε στην υποθεση των μαθητικων δικαιωματων.

σημ. Τα εμφανιζομενα επιθετα ειναι φανταστικα

Δεν υπάρχουν σχόλια: