Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Οι εκδρομές είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα

Ο χρόνος των σχολικών εκδρομών πλησιάζει αλλά, όλο και λιγότεροι μαθητές των λαϊκών οικογενειών μπορούν να συμμετέχουν, καθώς πρόκειται για πανάκριβο «εμπόρευμα» που δεν μπορούν να αγοράσουν. Για να είναι οι εκδρομές δωρεάν και επομένως, δικαίωμα όλων των μαθητών απαιτείται κοινός αγώνας γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά.

Οι εκδρομές, τονίζει, είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας του σχολείου και όχι πανάκριβο εμπόρευμα για τις τουριστικές επιχειρήσεις και φέτος χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών θα μείνουν πίσω καθώς ο μισθός των γονιών δεν αρκεί και πληρώνουν ήδη πολλά για φροντιστήρια, δάνεια και λογαριασμούς.

Η Ομοσπονδία καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς από κοινού, να παλέψουν για να είναι οι εκδρομές δωρεάν, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να πηγαίνουν και να μη γίνονται τα σχολεία μαγαζάκια των πρακτορείων του τουριστικού κεφαλαίου. Να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών. Να αποφασίζονται στα Σχολικά Συμβούλια, με τη συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας, του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Διδασκόντων ο προορισμός και το περιεχόμενό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: