Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς, 10/3/2009
Πρωτ: 264 Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς
Τηλ. - Φαξ : 2104124810
e-mail : elmepeir@yahoo.gr


Προς: Σχολεία ΠΥΣΔΕ Πειραιά
Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά
ΟΛΜΕ

Ψήφισμα για τη δίκη μαθητών στον Πειραιά

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη δύο μαθητών σχολείων του Πειραιά που είχαν συλληφθεί στις 11 Δεκέμβρη 2008.

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πειραιά συγκεντρώθηκε πλήθος μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων πολιτών για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους μαθητές. Μαθητές και εκπαιδευτικοί φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και στην αντιδραστική πολιτική του συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης υπήρχε ισχυρή και προκλητική παρουσία των δυνάμεων καταστολής που για λίγο έκαναν σωματικό έλεγχο στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές που έμπαιναν στο κτίριο ενώ είχαν περάσει και από το αντίστοιχο μηχάνημα! Ο σωματικός έλεγχος σταμάτησε μετά από έντονες διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και δικηγόρων.

Το επόμενο διάστημα είναι σίγουρο ότι η επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων (και με το άλλοθι της κρίσης) θα πάρει τεράστιες διαστάσεις. Παράλληλα θα ενταθεί η αμφισβήτηση στοιχειωδών δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Σε ένα τέτοιο κλίμα, η ανάπτυξη μαζικών και ασυμβίβαστων αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας είναι ο μόνος δρόμος!

Σαν σωματείο θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης του μαθητικού και εκπαιδευτικού κινήματος. Απαιτούμε την κατάργηση όλων των νόμων που στηρίζουν την κρατική

Δεν υπάρχουν σχόλια: