Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

 


«Σαρώνει» η κακοκαιρία τη χώρα - Σειρά έχουν τα «Δωδεκάνησα» - Που κλείνουν τα σχολεία στις 27 Ιανουαρίου (Νέα λίστα)

Η κακοκαιρία αφήνει το αποτύπωμα της στην χώρα και συνεχώς βγαίνουν νέες ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα. Η τελευταία ανακοίνωση για κλειστά σχολεία είναι στα Δωδεκάνησα όπου πριν λίγο στάλθηκε μήνυμα με το 112.

Λίγο πριν η κακοκαιρία χτύπησε την Αττική που έπεσε μέχρι και χαλάζι! Φωτογραφίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου από δρόμους που έχουν βουλιάξει έως και φοιτητές να δίνουνε εξετάσεις με φακούς στο Πολυτεχνείου.

Παράλληλα βρίσκονται σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων.

Κλειστά σχολεία στη Ζάκυνθο

Κλειστά αύριο Παρασκευή (27/01) θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του της Ζακύνθου, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στο νησί, σύμφωνα με το imerazante.

Στη σχετική απόφαση που έλαβε ο Δήμαρχος, αναφέρεται: 

«Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27/01/2023 για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/95-α απόφαση Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο σύνολο των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου. Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου θα γίνει με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με εισήγηση της Δ/νσης».

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου έμειναν κλειστά τα σχολεία Ζάκυνθο, στην Ιθάκη στην Κεφαλονιά, Σύμη και στο Ναύπλιο ενώ έκλεισαν τα απογευματινά και νυκτερινά σχολεία στην Αττική

 

Κλειστά σχολεία στο Κάτω Νευροκόπι

Ο Δήμαρχος Κ. Νευροκωπίου αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων όλων των παιδικών σταθμών που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου. Καθώς και την αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων Κάτω Νευροκοπίου.

Η αναστολή των μαθημάτων ορίζεται για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.

κλειστά σχολεία

Τι αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής για τα σχολεία

Ανοιχτά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Αττική, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως είπε, τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Παρασκευή, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά τις επόμενες ώρες.

Τι είχε δηλώσει ο περιφέρειαρχής κος Πατούλης νωρίτερα για τα κλειστά σχολεία στην Αττική το απόγευμα

"Θεωρήσαμε ευθύνη μας για λόγους πρόληψης να μη λειτουργήσουν τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Αττική, για να δημιουργήσουμε την δυνατότητα της μη κυκλοφοριακής συμφόρησης αλλά και της ασφάλειας, επ αφορμής της εξέλιξης του φαινομένου σε διάφορα σημεία" είχε δηλώσει σχετικά ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: