Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

 

Δημοσιεύθηκε ΦΕΚ με το οποίο ρυθμίζεται η επίδοση της βαθμολογίας, των τίτλων προόδου ή των τίτλων σπουδών, του γ’ τριμήνου στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021 - 2022

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ρυθμίζεται το θέμα της επίδοσης των βαθμών καθώς και των τίτλων προόδου ή των τίτλων σπουδών στα Δημοτικά σχολεία για το έτος 2021 - 2022.

Η απόφαση αναφέρει ότι η επίδοση της βαθμολογίας θα γίνει φέτος στα Δημοτικά σχολεία είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή/τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στη σχολική μονάδα.

Η απόφαση

Σχετικά με τη βαθμολογία του Γ’ τριμήνου του σχολικού έτους 2020-2021 των μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων, η απόφαση αναφέρει τα εξής:

Α. Η επίδοση της βαθμολογίας του γ’ τριμήνου, καθώς και των τίτλων προόδου ή των τίτλων σπουδών των μαθητών/τριών θα γίνει στους γονείς/κηδεμόνες την ημέρα λήξης των μαθημάτων είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή/τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στη σχολική μονάδα την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

Β. Για τους μαθητές/τριες που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσούν ή στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχει άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί και θα απουσιάζουν δικαιολογημένα από το σχολείο, η βαθμολογία του γ’ τριμήνου καθώς και οι τίτλοι προόδου ή οι τίτλοι σπουδών, θα επιδοθούν στους γονείς/κηδεμόνες είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείουείτε δια ζώσης κατά την ημέρα λήξης των μαθημάτων, λαμβανομένων εκείνων των εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID -19, όπως ισχύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: