Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Εκτυπώθηκαν τα σχολικά βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και ΕΠΑΛ

Τα επαναχρησιμοποιούμενα διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020- 2021
Δημοσίευση: 20/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Ολοκληρώθηκε ,από τον ΔΙΟΦΑΝΤΟ , η εκτύπωση των βιβλίων του Δημοτικού Γυμνασίου και ΕΠΑΛ (ειδικοτήτων) για το επόμενο σχολικό έτος 2020-20 και ήδη βρίσκονται στις αποθήκες του Ασπροπύργου.
Εντός των επόμενων ημερών θα σταλούν από το υπουργείο Παιδείας στον ΔΙΟΦΑΝΤΟ οι αποφάσεις για την εκτύπωση:
Α. Των βιβλίων του Γενικού Λυκείου, και,
Β. Των βιβλίων  των Θρησκευτικών
 
Το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι η διανομή των βιβλίων στις σχολικές μονάδες, λόγω της πανδημίας.
Πέρσι η παραλαβή των βιβλίων   στα 4.400 Δημοτικά Σχολεία της χώρας ξεκίνησε τον Μάιο.
Συνολικά, στα Δημοτικά Σχολεία , φέτος, θα διανεμηθούν 14 εκατομμύρια σχολικά βιβλία για 112 τίτλους.
Πέρσι στα Γυμνάσια και Λύκεια   η διανομή των βιβλίων  στις σχολικές μονάδες  έγινε το δίμηνο Ιούνιο-Ιούλιο.
Συστάσεις υπ. Παιδείας προς εκπαιδευτικούς και μαθητές για τα σχολικά βιβλία
Τα διδακτικά βιβλία του σχολείου πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με σεβασμό και να αξιοποιούνται ορθολογικά στη διαχείριση τους ώστε να εξυπηρετούνται οι σκοποί για τους οποίους προορίζονται. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντική η ευαισθητοποίηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφορικά με την αξία του διδακτικού βιβλίου ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού, σύμφωνα με τις αρχές και τους στόχους που διέπουν το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών  .
Τις συστάσεις αυτές κάνει κάθε χρόνο το υπουργείο Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάνοντας  γνωστό ότι 14 σχολικά βιβλία μπορούν  είτε να ανακυκλώνονται είτε να επαναχρησιμοποιούνται ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παραδίδονται.
Τα βιβλία τα οποία θα παραδοθούν σε καλή κατάσταση θα φυλάσσονται στο χώρο της σχολικής μονάδας, με ευθύνη των Διευθυντών, και θα επαναχρησιμοποιούνται από τους μαθητές το επόμενο σχολικό έτος.
Τα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν θα ανακυκλώνονται.
Επαναχρησιμοποιούμενα διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020- 2021
Τα διδακτικά βιβλία που  είναι δυνατό είτε να ανακυκλώνονται είτε να επαναχρησιμοποιούνται ανάλογα με την κατάσταση στην οποία παραδίδονται, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.
Τα βιβλία τα οποία θα παραδοθούν σε καλή κατάσταση θα φυλάσσονται στο χώρο του σχολείου με ευθύνη των διευθυντών των σχολείων και θα επαναχρησιμοποιούνται από τους μαθητές την επόμενη σχολική χρονιά. Τα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν θα ανακυκλώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: