Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Τα σχολεία που κλείνουν λόγω μεγάλου αριθμό κρουσμάτων γρίπης – ιώσεων

Συνεχής Ενημέρωση
Δημοσίευση: 29/01/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Δεκάδες σχολεία, με αποφάσεις των Δημάρχων, αναστέλλουν τη λειτουργία τους, από μία έως τρεις ημέρες λόγω μεγάλου αριθμό κρουσμάτων γρίπης – ιώσεων.
Η πληροφόρηση από το esos  θα επικαιροποιείται, ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση που θα έχουμε από τους Δήμους.
Υπενθυμίζεται ότι εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, προβλέπει ότι “δεν μετράνε απουσίες έως 5 ημερών λόγω γρίπης” (Διαβάστε εδώ)
Ειδικότερα:
Δήμος Πεντέλης
Τη διακοπή των μαθημάτων από την 28/1/2020 έως και την 30/1/2020 προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τον ιό της εποχικής γρίπης στα 1ο-6ο και 3ο-5ο Νηπιαγωγεία Μελισσίων, αποφάσισε ο Δήμος Πεντέλης.
Τα υπόλοιπα Σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
Δήμος Αμαρουσίου
Σε συνέχεια εγγράφων της Προϊσταμένης του 1ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων σχετικά με τον παρατηρούμενο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γρίπης – ιώσεων που πλήττει τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου αποφασίζει την ολιγοήμερη αναστολή λειτουργίας του 1ου Νηπιαγωγείου στις 27/01/2020, 28/01/2020, 29/01/2020, για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Δήμος Λαγκαδά
Λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων εποχικής γρίπης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου τα παρακάτω σχολεία :
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ:
3ο Λαγκαδά, 4ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου.
ΔΗΜΟΤΙΚΑ:
3ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου.
ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ:
Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών
Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου
Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης
Με απόφαση του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου διακόπτονται τα μαθήματα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και στα 3ο και 4ο Νηπιαγωγεία Αμπελοκήπων, για τρείς (3) ημέρες, δηλαδή 27, 28 και 29-1-2020, επειδή απουσιάζει ή συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης και των άλλων αναπνευστικών ιώσεων.
Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου
Λόγω των υψηλών ποσοστών απουσιών των μαθητών, εξαιτίας πολλών κρουσμάτων ιώσεων, με απόφαση του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού κλειστά θα παραμείνουν για 2 ημέρες -αύριο Τετάρτη 29 και μεθαύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου- το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού.
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, λόγω του μεγάλου αριθμού απόντων μαθητών και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Πρέβεζα
Τη διακοπή των μαθημάτων από 29 Ιανουαρίου 2020 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2020 στα κατωτέρω σχολεία, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας , λόγω μεγάλου ποσοστού μαθητών που ασθενούν από την εποχική γρίπη, αποφάσισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος.
1. 9ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας
2. Νηπιαγωγείο Καναλίου
3. Νηπιαγωγείο Ν.Σινώπης
4. Νηπιαγωγείο Ν.Σαμψούντας
5. Νηπιαγωγείο Λούρου
6. Νηπιαγωγείο Ν.Ωρωπού
7. Δημοτικό Σχολείο Ν.Σινώπης
8. Δημοτικό Σχολείο Ν.Ωρωπού
9. Δημοτικό Σχολείο Λούρου
Δήμος Κάτω Νευροκοπίου
Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου αποφάσισε τη  διακοπή λειτουργίας σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη  των κατωτέρω σχολικών μονάδων :
α-1ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Κ.Νευροκοπίου
β-2ο Νηπιαγωγείο Κ.Νευροκοπίου.
γ-Ολοήμερο ΝηπιαγωγείοΠεριθωρίου
δ-Νηπιαγωγείο Βώλακα
ε-Παιδικός Σταθμός Κ.Νευροκοπίου
στ-Παιδικός Σταθμός Περιθωρίου
Ζ-Παιδικός Σταθμός Βώλακα
Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διασπορά των ιώσεων και να επιτευχθεί η γρηγορότερη ανάρρωση, του μεγάλου αριθμού των μαθητών που νοσούν.
Δήμος Ζηρού
Τη διακοπή των μαθημάτων από 30 Ιανουαρίου 2020 μέχρι και 31 Ιανουαρίου   ,   , λόγω μεγάλου ποσοστού μαθητών που ασθενούν από την εποχική γρίπη, των παρακάτω σχολέιων αποφάσισε ο Δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλατζής:
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΤΡΑΣ
1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
11. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΙΑΣ
12. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: