Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Μαθητές Λυκείου Στουτγάρδης προς Ν. Κεραμέως: Δεν έχουμε καθηγητές ούτε για τα μαθήματα που θα εξεταστούμε στις Πανελλαδικές

"Καθημερινά χάνουμε πολλές διδακτικές ώρες"
Δημοσίευση: 30/10/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Έκκληση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως  να τους στείλει καθηγητές, απευθύνουν με  επιστολή  τους  οι μαθητές του  Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου του Ελληνικού Λυκείου Στουτγάρδης.
«Εκφράzουμε τη διαμαρτυρία μας και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας» τονίζουν οι μαθητές του  Ελληνικού Λυκείου Στουτγάρδης.  
«Μπορείτε άλλωστε να το διαπιστώσετε με μια επίσκεψή σας»  επισημαίνουν προς τη  Ν. Κεραμέως οι μαθητές και υπογραμμίζουν:
Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά στο σχολείο μας συνεχίζουν να υπάρχουν.
  • Όπως γνωρίζετε λείπουν καθηγητές σε μαθήματα που θα εξεταστούμε στις πανελλαδικές εξετάσεις (Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά).
  • Η διδασκαλία αυτών των μαθημάτων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προετοιμασία και επιτυχία μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αντιθέτως όμως καθημερινά χάνουμε πολλές διδακτικές ώρες και αυτό είναι άδικο για το σχολείο μας .
  • Θέλουμε να έχουμε ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και την εκπαίδευση όπως ορίζει το Σύνταγμα.  Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας.
  • Ζητούμε να προβείτε χωρίς άλλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση καθηγητών, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης, έτσι ώστε το σχολείο να λειτουργεί και όχι να υπολειτουργεί.
  • Διαφορετικά είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε δραστικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: