Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019


Αναστολή λειτουργίας για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου
Ανακοίνωση - Καταγγελία
Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να αναστείλει τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι. Γονείς και μαθητές αισθανόμαστε πως είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές». Για άλλη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προχειρότητα και την τακτική της μετακύλησης ευθυνών.
Η υλοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για την ίδρυση ενός Μουσικού Γυμνασίου στην περιοχή έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να έχει προηγηθεί σχεδιασμός για την εξασφάλιση του απαιτούμενου αριθμού εκπαιδευτικών αλλά και της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για την ίδρυση του σχολείου και την ημερομηνία έναρξης των εγγραφών από τη νέα κυβέρνηση, με αποτέλεσμα πολλοί να μην προλάβουν να συμπληρώσουν τις σχετικές αιτήσεις.
Θεωρούμε υποκριτικό το επιχείρημα πως ο μικρός αριθμός αιτούντων δικαιολογεί την αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου καθώς πολλά μουσικά σχολεία στο παρελθόν είχαν μικρό αριθμό μαθητών κατά την ίδρυσή τους. Η αλήθεια είναι πως η δημόσια μουσική και καλλιτεχνική παιδεία στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο. Πρόκειται για πολιτική επιλογή με ταξικό πρόσημο η οποία οδηγεί στον αποκλεισμό από την αισθητική παιδεία τα παιδιά των οικογενειών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτήσεις της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των γονιών της τοπικής κοινωνίας του νομού Λασιθίου.
Ζητάμε:
  • Ακύρωση της απόφασης αναστολής της λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου.
  • Έναρξη νέας περιόδου εγγραφών.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και άλλου προσωπικού και της υλικοτεχνικής υποδομής ώστε να λειτουργήσει σωστά το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: