Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις για αλλαγές στο Λύκειο μετά τη ψήφιση του Ν/Σ


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 3 Αύγουστος, 2018 - 10:41 | Στην Κατηγορία: 
Σχετικά με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή
Ρυθμίσεις  για   για  αλλαγές στο Λύκειο, ψηφίστηκαν  στη Βουλή, στο νομοσχέδιο “Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις” (άρθρο 24) .
Η ρύθμιση σημειώνεται παρακάτω και  έχει ως εξής:
- Ο ν. 4186/2013 (Α ́ 193) τροποποιείται ως εξής:
α) Οι παράγραφοι 1, 2, 3 και 4 του άρθρου 2, αντικαθίστανται ως εξής:
«1. Η Α ́ Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου αποτελεί τάξη αποκλειστικά γενικής παιδείας, στην οποία εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων τριάντα πέντε (35) συνολικά ωρών εβδομαδιαίως.
- Στη Β ́ Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου εφαρμόζεται πρόγραμμα μαθημάτων που περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας τριάντα (30) συνολικά διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως και δύο (2) Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού, Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών, πέντε (5) συνολικά διδακτικών ωρών εβδομαδιαίως έκαστη ο- μάδα, όπου οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν τη μία.
-α) Η Γ ́ Τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και η Δ ́ Τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου χωρίζονται σε τρεις Ομάδες Προσανατολισμού: Ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ομάδα Θετικών Σπουδών και Ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Γ ́ Ττάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και της Δ ́ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου περιλαμβάνει μαθήματα Γενικής Παιδείας και Μαθήματα Προσανατολισμού. Οι μαθητές υποχρεούνται να παρακολουθούν τα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που επιλέγουν, καθώς και τα Μαθήματα Γενικής Παιδείας. Ειδικά οι μαθητές της Γ ́ Τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου παρακολουθούν και ένα (1) Μάθημα Επιλογής.
β) Όσοι μαθητές επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων Ελεύθερου Σχεδίου και Γραμμικού Σχεδίου, μπορούν να δηλώσουν ότι θέλουν να παρακολουθήσουν και τα δύο (2) μαθήματα, από τα οποία το ένα θα διδάσκεται μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος.
- Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Ι.Ε.Π. και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα μαθήματα και το ωρολόγιο πρόγραμμα ανά τάξη στα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.»
β) Η υποπερίπτωση αα ́ της περίπτωσης β ́ της παραγράφου 2 του άρθρου 42 αντικαθίσταται ως εξής:
«β) αα) Καθορίζονται τα διδασκόμενα μαθήματα, καθώς και τα ωρολόγια προγράμματα όλων των τάξεων του Ημερησίου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου από το σχολικό έτος 2018-2019,».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/aytes-einai-oi-rythmiseis-gia-allages-sto-lykeio-meta-ti-psifisi-toy-ns#ixzz5NN4HUsYq
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: