Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Ενίσχυση και ενσωμάτωση μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 6 Αύγουστος, 2018 - 11:37 | Στην Κατηγορία: 
ΕΣΠΑ
Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης προβλέπεται να υλοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:
Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) στα Σχολεία: Ειδική υποστήριξη μαθητών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μαθητών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, με χαμηλό επίπεδο ελληνομάθειας με στόχο τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων κυρίως στο γραμματισμό ώστε αυτοί να καταστούν ικανοί να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα σπουδών τους και να παραμείνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους. Για την υλοποίηση των αυτοτελών αυτών διδακτικών παρεμβάσεων (Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ και ΔΥΕΠ) α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης προβλέπεται απασχόληση εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού για την ειδική υποστήριξη των μαθητών.
 
Ενισχυτική Διδασκαλία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: Παροχή αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας σε ομάδες μαθητών Γυμνασίου που έχουν μαθησιακά κενά ή προβλήματα μάθησης. Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΕΔ) είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία και η βελτίωση της απόδοσής τους με αποτέλεσμα τη μείωση της μαθητικής διαρροής καθώς και την ενίσχυση της πρόσβασης και της ομαλής συμμετοχής όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/enishysi-kai-ensomatosi-mathiton-sto-ekpaideytiko-systima#ixzz5NTtL57f1
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: