Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Και κάτι αξιόλογο! Σήμερα και αύριο 340 μαθητές διαγωνίζονται στην Ρητορική!


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 8 Μάρτιος, 2018 - 11:10 | Στην Κατηγορία: 



Στις Συναντήσεις αυτές μετέχουν 340 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία όλης της Ελλάδας (Αθηνών: Εκάλης και Ψυχικού, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ιωαννίνων). 
Ο θεσμός των Συναντήσεων Δημιουργικού Προφορικού Λόγου αποσκοπεί στην εξάσκηση των νέων μας στην τέχνη της Ρητορικής διαγωνιζόμενοι σε αγωνίσματα, όπως οι Διττοί Λόγοι (debate), o Αυθόρμητος και ο Προτρεπτικός Λόγος, καθώς και η Νοηματική Ανάγνωση. 
Αξιοποιώντας τη μακρά και πλούσια παράδοση των Αρσακείων Σχολείων στην καλλιέργεια του προφορικού-ρητορικού λόγου, αλλά και στη διοργάνωση αγώνων ρητορικής τέχνης (σε ενδοσχολικό και πανελλήνιο επίπεδο), στις Συναντήσεις αυτές δίνεται η ευκαιρία στους εκκολαπτόμενους νεαρούς ρήτορες να εκφραστούν ελεύθερα, να καλλιεργήσουν τις επικοινωνιακές και τις γλωσσικές δεξιότητές τους, αλλά και να βιώσουν την αξία της γόνιμης και πολιτισμένης αντιπαράθεσης αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο, μέσα σε ένα χαρούμενο, φιλικό και, πάνω απ’ όλα, γιορτινό νεανικό κλίμα! 
Η ΙΑ΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου θα διαρκέσει δύο ημέρες. Την Πέμπτη 8 Μαρτίου θα διεξαχθούν στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού οι Προκριματικοί / Ημιτελικοί Γύροι των Αγωνισμάτων, ενώ την Παρασκευή 9 Μαρτίου στη «Στοά του Βιβλίου» οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν τους Τελικούς Γύρους των αγωνισμάτων. 
Θα ακολουθήσει η Τελετή Λήξης-Βράβευσης παρουσία επισήμων, οι οποίοι και θα βραβεύσουν τους μαθητές και τις ομάδες που θα διακριθούν. 
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και τα Αρσάκεια –Τοσίτσεια Σχολεία, συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει τη στενή σύνδεση Λόγου, Πολιτισμού και Δημοκρατίας, καλούν όσους μοιράζονται αντίστοιχα ενδιαφέροντα να παρακολουθήσουν το τριήμερο της Συνάντησης, καθώς οι αγώνες είναι ανοιχτοί στο κοινό.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/kai-kati-axiologo-simera-kai-ayrio-340-mathites-diagonizontai-stin-ritoriki#ixzz59EaDksJ0
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: