Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Για την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος μαθητών Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Μάρτιος, 2018 - 22:32 | Στην Κατηγορία: 


Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ναυτικών Μαθημάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Κύριε υπουργέ,
Κύριε υφυπουργέ, 
Μόλις ενημερωθήκαμε για την υπουργική απόφαση με αρ.πρωτ.:
Φ.151/43612/Α5 
Στην ανωτέρω απόφαση στο άρθρο 1 παρ. 7 αναγράφεται ο πίνακας των σχολών,  τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων που εισάγονται οι υποψήφιοι του τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων λόγω συνάφειας. Οι συντελεστές βαρύτητας για την εισαγωγή των υποψηφίων του τομέα σε αυτές τις σχολές ορίζονται  στο άρθρο 15 παρ.1Α της ίδιας απόφασης. Έτσι δίνεται συντελεστής βαρύτητας 3,5 για τα μαθήματα ειδικότητας.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση στο άρθρο 15 παρ.1Β οι υποψήφιοι που θέλουν να εισαχθούν σε σχολές της κοινής ομάδας θα βαθμολογηθούν με αντίστροφους συντελεστές. Έτσι οι συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα ειδικότητας γίνονται 1,5.
Στην κοινή ομάδα ανήκουν και οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ).  
Εφόσον οι συντελεστές βαρύτητας του αρ.15 παρ.1Α  είναι βάσει συνάφειας των σχολών με τον τομέα και με το δεδομένο ότι η κύρια κατεύθυνση των μαθητών του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων είναι οι ΑΕΝ, θεωρούμε άδικο και στρεβλό οι σχολές αυτές να μην βρίσκονται και στις σχολές τμήματα  του πίνακα της παρ.7 του αρ.1 για τον Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, έτσι ώστε οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων ειδικότητας για τους υποψηφίους του τομέα να είναι 3,5 λόγο συνάφειας.
Αιτούμεθα 
Να διορθωθεί αυτή η στρέβλωση και η αδικία εις βάρος των μαθητών του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων και να ενταχθούν οι ΑΕΝ (πλοιάρχων & μηχανικών) στους πίνακες του άρθρου 1 της παρ. 7.
Είμαστε στην διάθεσή  σας για όποια διευκρίνηση.
Το Δ.Σ 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/gia-tin-apokatastasi-tis-adikias-eis-varos-mathiton-tomea-naytiliakon#ixzz5B7NZldxI
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: