Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

To 20ο Γυμνάσιο Αθήνας και φέτος πάει στο Διάστημα


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 1 Φεβρουάριος, 2018 - 11:58 | Στην Κατηγορία: 


20ο Γυμνάσιο Αθήνας

Η ομάδα Space Travelers (φωτογραφίες) του 20ου Γυμνασίου Αθήνας επιλέχθηκε και φέτος από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency - ESA) να συμμετάσχει στη Β΄ Φάση του 2ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Astro Pi (2017-18).
Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι η ζωή στο Διάστημα. Η πρότασή μας αφορά την εκτέλεση πειράματος για τη μελέτη των επιπτώσεων της ηλιακής ακτινοβολίας στο περιβάλλον στο εσωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και κατ΄ επέκταση στη διατήρηση της ζωής μέσα σε αυτόν αλλά και σε μελλοντικό διαστημικό σκάφος που θα πραγματοποιήσει διαπλανητικά ταξίδια. 
Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Astro Pi απευθύνεται σε ομάδες μαθητών έως 16 ετών. Εάν επιλεγεί στην τελική φάση ο κώδικας της ομάδας μας, θα εκτελεστεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station - ISS) αξιοποιώντας ειδικό εξοπλισμό και αισθητήρες που είναι ήδη εγκατεστημένοι στο Σταθμό.
Είμαστε περήφανοι που οι μαθητές μας, προερχόμενοι από μία υποβαθμισμένη συνοικία του κέντρου της Αθήνας, θα συμμετέχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε διεθνή διαγωνισμό τέτοιου υψηλού επιπέδου. Καταθέσαμε την περσινή συμμετοχή μας και στον παράλληλο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ultimaker Educational Challenge 2016 και οι μαθητές μας βραβεύθηκαν από την εταιρία Ultimaker με έναν 3D εκτυπωτή που κοσμεί το σχολείο μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είμαστε ένα από τα 50 σχολεία σε όλη την Ευρώπη και ένα από τα 9 στην Ελλάδα που βραβεύθηκαν.
Με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ανοίγονται νέοι ορίζοντες όχι μόνο στους εμπλεκόμενους μαθητές αλλά και σε όλη τη σχολική κοινότητα δεδομένου ότι όλοι θα έρθουν σε άμεση επαφή με τη διαστημική τεχνολογία.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/20o-gymnasio-athinas-kai-fetos-paei-sto-diastima#ixzz55vrsAYHS
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: