Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

[Γαλλία] Απεργία πείνας ανηλίκων προσφύγων μετά την εκκένωση καταυλισμού

από LA  15/11/2016 3:40 μμ.

post image
Τρείς πρόσφυγες 16 ετών από το Αφγανιστάν έχουν αρχίσει απεργία πείνας στη Γαλλία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αργή διαδικασία επανένωσης με τις οικογένειές τους που ζουν στη Βρετανία. Τρεις εβδομάδες μετά τη διάλυση του Καταυλισμού στο Καλαί, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των 1.600 παιδιών και των νέων που διασκορπίστηκαν σε εγκαταλελειμένα γηροκομεία και τα hostel σε όλη τη Γαλλία, χωρίς να τους δίνονται πληροφορίες σχετικά με το μέλλον τους. Τα τρία αγόρια από το Αφγανιστάν που πραγματοποιούν απεργία πείνας έχουν προσπαθήσει εδω και μήνες να πάρουν την άδεια για να ξαναβρεθούν με τους συγγενείς τους στη Βρετανλια, ενώ ζούσαν σε σκηνές στο Καλαί για περισσότερο από έξι μήνες. Η απεργία πείνας είναι μια έκφραση της απελπισίας τους για το γεγονός ότι τους έχουν ξεχάσει.
Σε άλλες περιοχές υπάρχει αναφορά για τουλάχιστον 20 παιδιά τα οποία έχουν εγκαταλήψει τα κέντρα φιλοξενίας, ανησυχώντας για τη έλλειψη των πληροφοριών, ελπίζοντας να συνεχίσουν το ταξίδι προς τη Βρετανία με παράνομες μετακινήσεις στις καρότσες φορτηγών. 
Οι 1.600 ανήλικοι μετανάστες που διασκορπίστηκαν από το Calais σε περίπου 60 ξενώνες σε όλη τη Γαλλία στις 2 Νοεμβρίου συνοδεύονταν από δύο μέλη του προσωπικού του Υπουργείου Εσωτερικών σε κάθε λεωφορείο, αλλά οι Βρετανοί αξιωματούχοι εγκατέλειψαν τα περισσότερα κέντρα φιλοξενίας αμέσως μόλις τα λεωφορεία έφθασαν στον προορισμό τους. Από τότε οι περισσότεροι ανήλικοι δεν είχαν καμία πληροφορία σχετικά με την εν εξελίξει διαδικασία, ούτε τους δόθηκε κάποια σαφής απάντηση σχετικά με το πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουν πριν από την εξέταση των αιτημάτων ασύλου τους. 
Εθελοντές διάφορων ΜΚΟ, που έχουν επισκεφθεί οκτώ κέντρα φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών, είπαν ότι υπήρχαν μεταφραστές μόνο σε δύο από αυτά, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «συνολικά πρόκειται για μια αρνητική εικόνα». Είπαν ότι είχαν συναντηθεί με δύο αγόρια που εξέφρασαν αυτοκτονικές σκέψεις, και πολλά άλλα ήταν στενοχωρημένα μη γνωρίζοντας τι συνέβαινε. «Τα περισσότερα παιδιά ήδη υποφέρουν από stress μετά την απομάκρυνση από το Calais που έγινε χωρίς να τους παράσχεται οποιαδήποτε πληροφορία και τώρα παραμένουν σε κέντρα φιλοξενίας όπου επίσης δεν ενημερώνονται για καμιά εξέλιξη». 
Σε κάποια κέντρα φιλοξενίας στα παιδιά δεν είχαν δωθεί χειμωνιάτικα ρούχα, και μερικά φορούσαν ακόμα πλαστικές σαγιονάρες. Σε ένα από αυτά, τα παιδιά είχαν κατασκευάσει από μόνα τους ένα ρόπαλο του κρίκετ, αλλά δεν διέθεταν μπάλα για να παίξουν. Το πιο μεγάλο πρόβλημα πέρα ​​από την έλλειψη ενημέρωσης, ήταν η βαρεμάρα. Πολλά κέντρα δεν διαθέτουν τηλεόραση, μαθήματα ή δραστηριότητες για τα παιδιά.
Η πληροφορία προέρχεται από διάφορες ΜΚΟ και δημοσιεύεται από τονGuardian, μετάφραση και περίληψη για την εκπομπή Τα Λεωφορεία του Κόσμου (Ραδιοζώνες Ανατρεπτικές Έκφρασης καθημερινά 11πμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: