Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

PROTOTHEMA

Ελλάδα

Θα ακολουθήσουν όσοι βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα

Σε Κέντρα Φιλοξενίας 22 ανήλικοι από τα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη

Σε Κέντρα Φιλοξενίας 22 ανήλικοι από τα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη
1

Μεταφέρθηκαν και πλέον βρίσκονται ασφαλείς σε Κέντρα Φιλοξενίας για Ασυνόδευτους Ανηλίκους για Μακρόχρονη Διαμονή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Οι 22 ανήλικοι που βρίσκονταν στα κρατητήρια της διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, μεταφέρθηκαν και πλέον βρίσκονται ασφαλείς σε Κέντρα Φιλοξενίας για Ασυνόδευτους Ανηλίκους για Μακρόχρονη Διαμονή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά σε αντίστοιχα κέντρα, και των ανηλίκων που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα.

‎Συγκεκριμένα, στις 8 Αυγούστου μεταφέρθηκαν 10 ασυνόδευτοι ανήλικοι στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού στην Αγριά στο Βόλο, και στις 10 και 11 Αυγούστου μεταφέρθηκαν 12 συνολικά, ασυνόδευτοι ανήλικοι στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης στα Ανώγεια της Κρήτης.

Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, εκτός των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών-Μεταναστευτικής Πολιτικής, συμμετείχαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Εργασίας δια της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση», ο Ερυθρός Σταυρός και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Σχετικά με την μεταφορά των ανηλίκων ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δήλωσε πως «η μεταφορά των ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας αποτελεί προτεραιότητα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και την αναγκαιότητα για μεταφορά όλων των ανηλίκων σε αρτιότερες δομές. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι -με προσήλωση- προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Μουζάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: