Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ειδικά τμήματα για τα ανήλικα προσφυγόπουλα μέσα στα κέντρα φιλοξενίας

Για όσα ανήλικα βρίσκονται ασυνόδευτα στις δομές φιλοξενίας


Ειδικά τμήματα για τα ανήλικα προσφυγόπουλα μέσα στα κέντρα φιλοξενίας
Ειδικά τμήματα, με υψηλή περιφρούρηση και ασφάλεια, θα δημιουργηθούν μέσα στα κέντρα φιλοξενίας για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, προκειμένου αυτά να είναι πιο προστατευμένα. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Υποδοχής, τα τμήματα αυτά θα δημιουργηθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ΜΚΟ.
Ενδεικτικό είναι ότι 25 προσφυγόπουλα κρατούνται στις αστυνομικές εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα και στην Πέτρου Ράλλη, λόγω έλλειψης κατάλληλων χώρων για τη φιλοξενία τους. Πέντε από αυτά θα επιστρέψουν εντός της ημέρας στο ΠΙΚΠΑ της Λέρου, ενώ έχει εξασφαλιστεί, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη ΜΚΟ «Μετάδραση», η άμεση μεταφορά άλλων 10 ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας που πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν έπειτα από επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής, Οδυσσέα Βουδούρη, σε Αμυγδαλέζα και Πέτρου Ράλλη. «Το καθεστώς κράτησης ανήλικων ασυνόδευτων παραμένει μια μελανή κηλίδα στο δημόσιο σύστημα, διότι παιδιά στα οποία οφείλουμε μια αυξημένη φροντίδα, καταλήγουν σε δυσμενέστερες συνθήκες από συνομήλικους που τυχαίνουν της παρουσίας των γονιών τους» δήλωσε ο Οδυσσέας Βουδούρης έπειτα από την επίσκεψή του.
NEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: