Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Μαθητές – Φοιτητές ενωμένοι, οι αγώνες μας δεν τρομοκρατούνται!

1534474
από Ριζοσπαστική Κίνηση Γεωγράφων  Νοέμ. 20, 2014, 1:06 μμ.,
Ο αγώνας μας είναι κοινός και η αλληλεγγύη μας έμπρακτη.

Μαθητές – Φοιτητές ενωμένοι, οι αγώνες μας δεν τρομοκρατούνται!

Είναι ξεκάθαρο και αντιληπτό πως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα συντελείτε μια οργανωμένη διάλυση όλων των σοβαρών κοινωνικών φορέων που θα μπορούσαν να οικοδομήσουν μια ουσιαστική κοινωνία αλληλεγγύης, σκέψης και κατανόησης. Φυσικά από όλο αυτό το “συμμάζεμα λόγο κρίσης” δεν ήταν δυνατών να μείνουν τα σχολεία αλώβητα. Το σχολείο είναι ο θάλαμος προεργασίας για το πανεπιστήμιο, την εργασία και την ευρύτερη κοινωνική ζωή. Έτσι λοιπόν η ανάγκη για έλεγχο στους αυθόρμητους (ιστορικά) μαθητές, δημιούργησε το πάθος της κυβέρνησης, των υπουργών της και των περιφερικών της αρχόντων στο να ελέγξουν και να απαξιώσουν όσο γίνεται περισσότερο το μαθητικό κίνημα και την δημιουργική σκέψη και κρίση των μαθητών. Έτσι εύκολα δημιουργήθηκε αυτό το «κοινωνικό - νέο» σχολείο, της λίγης γνώσης και της πολλής αμάθειας που ο μόνος ρόλος που εξυπηρετεί είναι η δημιουργία απρόσωπων εργατών που αύριο θα βγουν έξω να δουλέψουν για 300 ευρώ χωρίς έστω την στοιχειώδη αντίληψη και αξιοπρέπεια της αντίδρασης. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα έρχεται να προστεθεί και η τράπεζα θεμάτων για να ενισχύσει απλά τον σκοπό αυτής της γενικευμένης ταξικής παιδείας της δια βίου μάθησης και της στρατευμένης εκπαίδευσης.
Ο σκοπός του μαθητή μέσα σε αυτόν τον ολοκληρωτισμό είναι πάντα να υπακούει, να μάθει να φοβάται τις κυρώσεις που θα υπάρξουν όταν αντιδρά και όταν σηκώνει κεφάλι, να μάθει να είναι πάντα διαθέσιμος για οποιαδήποτε δουλειά του εξασφαλίζει απλά την επιβίωση, χωρίς ερωτήσεις, χωρίς αντιδράσεις και τελικά χωρίς σκέψη. Όλο αυτό βέβαια εντάσσεται τακτικά και στους φοιτητικούς χώρους. ΑΕΙ και ΤΕΙ διαρκώς, συγχωνεύονται και απαξιώνονται με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση τους.
Βρεθήκαμε λοιπόν τον τελευταίο καιρό θεατές σε φαινόμενα που εντοπίζονται μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα. Συλλήψεις μαθητών από τα ΜΑΤ στρατιωτικές επεμβάσεις της αστυνομίας σε κατειλημμένα σχολεία, με πυροβολισμούς στον αέρα και ξυλοδαρμούς μαθητών και γονέων. Μέχρι και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος “έριξε” τον ιστότοπο συντονισμού των αγωνιζόμενων μαθητών με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Πολλές φορές είδαμε διευθυντές και καθηγητές να παραδίδουν τους ίδιους τους μαθητές τους στις διμοιρίες της αστυνομίας σαν να επρόκειτο για τρομοκράτες. Στα πανεπιστήμια με τους πρυτάνεις αχυρανθρώπους της ακροδεξιάς κυβέρνησης και των face-control των φοιτητών αλλά και στα σχολεία, η επιβολή του απολυταρχισμού και της ισοπέδωσης της παιδείας δεν θα περάσει . Ξεχνάνε όμως τους αγώνες που κουβαλάει στη πλάτη του το μαθητικό κίνημα με αποκορύφωμα τον Δεκέμβρη του 2008.

Ο αγώνας μας είναι κοινός και η αλληλεγγύη μας έμπρακτη.





Ριζοσπαστική Κίνηση Γεωγράφων





                                                              Αυτόνομο Σχήμα Περιβάλλοντος
indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: