Παρασκευή 19 Απριλίου 2013


 

Διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονέων για τα κενά στην Ειδική Αγωγή


diamartyries-ekpaideytikon-kai-goneon-gia-ta-kena-stin-eidiki-agogi 
Ξεπερνούν τα 1000 τα εκπαιδευτικά κενά σε Ειδικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία-τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης, υποστηρίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) η οποία έκανε και σχετική καταγραφή.

Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι σε 41 από τις 57 περιοχές καταγράφηκαν 885 κενά εκπαιδευτικών, 122 κενά σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, δηλαδή ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και 74 σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Η ΔΟΕ ζητεί μεταξύ άλλων, την άμεσηαντιμετώπιση των προβλημάτων με προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των κενών.

Εξάλλου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας δασκάλων, καθηγητών, γονέων κλπ. έγινε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να καλυφθεί ο μεγάλος αριθμός κενών που ακόμα και σήμερα υπάρχουν στην Ειδική Αγωγή, να σταματήσει το καθεστώς ομηρίας των εκπαιδευτικών, οι οποίοι παραμένουν εδώ και μια δεκαετία αναπληρωτές, καθώς παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και εξαγγελίες δεν έχει γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ, κλπ.

Εκπρόσωποι των δασκάλων και καθηγητών συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αθαν. Κυριαζή και του παρέδωσαν φάκελο με τις θέσεις και τα αιτήματά τους. 

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων, δήλωσαν πως οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσουν τον αγώνα για την αποτροπή της διάλυσης της Ειδικής Αγωγής.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: