Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την επίθεση που δέχτηκε ο μαθητής του σχολείου μας
Μετά την  επίθεση που δέχθηκε ο μαθητής μας έξω από το χώρο του σχολείου την ώρα της προσέλευσης του στο σχολείο από εξωσχολικό νεαρό, ο σύλλογος διδασκόντων  του 3ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να καταδικάσει το αποτρόπαιο γεγονός, αλλά και να δηλώσει την αμέριστη συμπαράσταση του στον μαθητή και την οικογένειά του.
Την αρχική μας έκπληξη, καθώς οι βίαιες συμπεριφορές είναι ξένες προς την νοοτροπία και το ιστορικό του σχολείου μας, διαδέχτηκε η έντονη ανησυχία και ο προβληματισμός για την προστασία των μαθητών έξω από τον χώρο του σχολείου.
Η έξαρση των φαινομένων βίας όμως δεν πρέπει να γίνει αγκάθι φόβου, σιωπής και παθητικοποίησης. Η ευθύνη βαραίνει όλους μας. Την οργανωμένη πολιτεία, τους γονείς, τους καθηγητές αλλά και τους ίδιους τους μαθητές.
Προσβλέπουμε  στην ειλικρινή και δίχως γραφειοκρατικές αγκυλώσεις συνεργασία με όλους, ώστε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και αποφασιστικά την βία πριν προλάβει να εδραιωθεί και απειλήσει τον τόπο μας, το σώμα μας και την ψυχή μας.
Το σχολείο πρέπει να συνεχίσει να είναι ο χώρος που συναπαντώνται η γνώση με τις ανθρωπιστικές  και δημοκρατικές αξίες. Η βία δεν έχει καμία θέση μέσα ή έξω από αυτό. Η ανθρωπιστική Παιδεία είναι το πιο σημαντικό ανάχωμα σε αυτά τα φαινόμενα.
Η σχολική κοινότητα του 3ου ΓΕΛ Π.Φαλήρου θα αναλάβει πρωτοβουλίες στη βάση αυτών των αξιών που θα συσπειρώνουν και θα αποκρούουν κάθε πράξη μίσους και φανατισμού.
  Ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ ΠΑΛΑΙΟΥ. ΦΑΛΗΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: