Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013


Οι γονείς του 12χρονου από την Αλβανία, που το αλυσόδεναν γιατί ήταν "άτακτος", στο δικαστικό μέγαρο Χανίων


Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Χανίων θα περάσουν οι γονείς και ο αδερφός του 12χρονου αγοριού από την Αλβανία προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση που σόκαρε την τοπική κοινή γνώμη με την αποκάλυψη του παιδιού ότι η οικογένεια του τον κακοποιούσε επειδή ήταν άτακτος. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αγοριού οι γονείς του το χτυπούσαν ενώ το έδεναν με μια ... αλυσίδα και το κρατούσαν καθηλωμένο στο σπίτι.
Συμφωνα με τον ιατροδικαστή το παιδί δεν εφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης ωστόσο η ψυχολογία του είναι ιδιαίτερα εύθραυστη υπέστη το μαρτύριο του εγκλεισμού. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοι έχουν αναλάβει τη φροντίδα του μικρού αγοριού την ίδια ώρα που οι γονείς και αδερφός του βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης.
Το μικρό αγόρι εντοπίστηκε πριν απο μερικές ημέρες να περιφέρεται άσκοπα στην περιοχή της Χαλέπας. Αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν απο περιοίκους έγιναν μάρτυρες της ανατριχικαστικής καταγγελίες με το αγόρι να τους εξομογείται ότι έφυγε από το σπίτι γιατί οι γονείς του το χτυπούσαν.
Το αγόρι οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι του ενώ μέσα βρέθηκε μια αλυσίδα 10 μέτρων με την οποία - σύμφωνα με τη μαρτυρία τού ανήλικου - το έδεναν οι γονείς του. Το παιδί κατάφερε να ξεφύγει και να βγει στο δρόμο, ενώ αρνείται πεισματικά να επιστρέψει στον εφιάλτη που βίωνε το τελευταίο διάστημα.
Πηγή: Prismanews.g
Να καθιερωθει στο σχολειο, κουτι παραπόνων για τους μαθητές/τριες όπου θα μπορουν να καταγγελουν περιπτώσεις ενδοσχολικης και εξωσχολικης βιας- και μονο-, εστω και ανωνυμα, μιας και η βια τρομοκρατει τα νεαρα ατομα και φοβουνται να την καταγγείλουν ανοιχτα. Απο κει και περα οι εκπαιδευτικοι, πρεπει να διερευνουν τις καταγγελίες και να επεμβαινουν  η οχι αναλογα.
διογενης

Δεν υπάρχουν σχόλια: