Κυριακή 1 Ιουλίου 2012






ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Υπό το βάρος των αντιδράσεων κάποια σχολεία αποσύρθηκαν από το πρόγραμμα



Αντιδράσεις έχουν ξεσηκωθεί απέναντι στην προσπάθεια της COCA - COLA 3Ε να εισβάλει στα σχολεία, με τις ευλογίες και τη συνεργασία Δήμων της Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα σχολικής στέγης. Θυμίζουμε ότι ως χορηγός, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η πολυεθνική οργάνωσε ένα πρόγραμμα που το βάφτισε «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ» και σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Ευόσμου - Κορδελιού, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Παύλου Μελά έστησε ένα διαγωνισμό μέσα από τον οποίο θα αναδειχθεί ένα από τα υποψήφια σχολεία που θα αναλάβει να επισκευάσει.



Αρχικά τα σχολεία που είχαν οριστεί να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ήταν 14. Η πρωτοβουλία της πολυεθνικής και των Δήμων προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, αλλά και των κομμουνιστών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους εμπλεκόμενους Δήμους. Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στα Δημοτικά Συμβούλια κατήγγειλαν τις δημοτικές αρχές ως πλασιέ της πολυεθνικής, απαίτησαν να διώξουν τις επιχειρήσεις από τα σχολεία και να διεκδικήσουν έκτακτη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των σχολείων.



Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των αντιδράσεων εκπαιδευτικών και γονέων, ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να αποσύρει από τη λίστα των υποψηφίων σχολείων το σχολικό συγκρότημα Νηπιαγωγείων 18ο, 74ο, 76ο και 99ο και Δημοτικών σχολείων 15ο και 69ο.



Στη συνέχεια, χτες, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, με επιστολή που έστειλε προς την COCA - COLA 3Ε δηλώνει ότι «δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε περαιτέρω» στο πρόγραμμα, καθώς όπως όψιμα και μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακάλυψε ότι «κύρια και πρωταρχική επιδίωξή σας, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, είναι η δική σας προβολή - διαφήμιση και όχι η υλοποίηση επισκευαστικών - βελτιωτικών εργασιών σ' εκείνο το σχολείο που πραγματικά έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες».
ριζοσπαστης









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά στην Ελλάδα του 2012, της φτώχειας, της ανέχειας και της ανύπαρκτης αποτελεσματικότητας του κράτους και της αδυναμίας του να στηρίξει παιδεία, υγεία, πρόνοια, υπάρχουν φωνές που τα βάζουν - δυστυχώς κατά τη γνώμη μου - με κάθε προσπάθεια που σκοπό της έχει τη βοήθεια των πολιτών, μαθητών, υπέργηρων, απόρων. Δε με νοιάζει πώς λέγεται κάθε φορά ο χορηγός, με νοιάζει το έργο που προσφέρει. Αν ενοχλούν τόσο οι "χορηγοί" τότε να τα βάλουμε και με αυτούς που στηρίζουν τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, μπασκετ, τις ολυμπιακές ομάδες της ιστιοπλοϊας, κα αθλημάτων, και που τα λογότυπά τους τα γράφουμε πάνω στις μπλούζες των αθλητών, στις πλάτες των χώρων συνεντεύξεων... Αφήστε βρε παιδιά να φτιαχτεί αυτό το σχολείο. Όποιο κι αν είναι αυτό. Μόνο για καλό θα είναι. Και αν αντιληφθείτε πως πάνε να υποχρεώσουν τα παιδιά σας με το ζόρι να καταναλώσουν τα προϊόντα τους εντός του σχολείου, τότε φωνάξτε με να διαδηλώσουμε παρέα.