Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ 26/7/2012






ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεκατιανό και φέτος στους μαθητές



Τη συνέχιση της σίτισης σε άπορους μαθητές και κατά τη νέα σχολική χρονιά αποφάσισε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε λίγο μετά τα Χριστούγεννα, περιελάμβανε την παροχή δεκατιανού σε περίπου 800 μαθητές σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η σίτιση είχε ξεκινήσει μεσούσης της περσινής σχολικής χρονιάς, καθώς κρίθηκε ότι ο δήμος έπρεπε να ανταποκριθεί στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο μέσο οικογενειακό εισόδημα, που είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακόμη και λιποθυμίες παιδιών σε σχολεία, λόγω έλλειψης φαγητού.



«Ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσω των αντιδημαρχιών Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των καιρών και από το προηγούμενο σχολικό έτος παρείχε δεκατιανό σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης που οι οικογένειές τους αδυνατούσαν να καλύψουν βασικές ανάγκες σίτισης», τονίζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης.



Σύμφωνα με τον ίδιο, απόφαση της διοίκησης είναι το πρόγραμμα να συνεχιστεί και από το Σεπτέμβριο, αφού εκτιμάται ότι η ανάγκη σίτισης των παιδιών παραμένει. Εκτιμήσεις, μάλιστα, κάνουν λόγο για αύξηση των παιδιών που θα θελήσουν φέτος να δηλώσουν συμμετοχή, λόγω της περαιτέρω μείωσης των εισοδημάτων.



Διαγωνισμός



Κατά την περσινή σχολική χρονιά, τα υλικά για το δεκατιανό των μαθητών προμηθευόταν ο δήμος με απευθείας ανάθεση. Φέτος, όμως, η όλη διαδικασία θα γίνει μέσω διαγωνισμού.



ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια: