Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012










ΗΜΕΡΗΣΙΑ 7/6/2012



Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν το ποσό των 120.000 ευρώ για τα έξοδα νοσηλείας στο Παρίσι ενός μικρού Αλβανού μαθητή, ο οποίος έπασχε από μια ανίατη ασθένεια



Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν το ποσό των 120.000 ευρώ για τα έξοδα νοσηλείας στο Παρίσι ενός μικρού Αλβανού μαθητή, ο οποίος έπασχε από μια ανίατη ασθένεια.



Το αλβανόπουλο έπειτα από ενάμιση χρόνο θεραπείας σε ειδικό κέντρο στο Παρίσι επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και τώρα φοιτά στην Α' τάξη του γυμνασίου της Ευκαρπίας. Η ιστορία του όμως έφτασε και στην Αλβανία προκαλώντας συγκίνηση. Ετσι, σήμερα ο Αλβανός υπουργός Παιδείας και Επιστημών, Μικερέμ Ταφάι, έρχεται στη Θεσσαλονίκη και θα απονείμει πιστοποιητικό ευγνωμοσύνης στον διευθυντή του σχολείου, σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΙΤΑΝ.



Οπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Εθνος», η περιπέτεια για τον μικρό Αλβανό μαθητή από την Κορυτσά ξεκίνησε το 2008, όταν φοιτούσε στην Ε' τάξη του 1ου Δημοτικού Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης. Τότε διαγνώστηκε ότι έπασχε από οστεοσάρκωμα υψηλής κακοήθειας στο πόδι, που θα τον οδηγούσε μαθηματικά στον θάνατο. Με πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου, Αλέξανδρου Φιλιππίδη, στήθηκε ένα δίκτυο κινητοποίησης, με στόχο να συγκεντρωθεί αρχικά το ποσό των 80.000 ευρώ για τα έξοδα των χειρουργικών επεμβάσεων και των χημειοθεραπειών του μαθητή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: