Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

βια στο σχολειο



Υποδιευθυντής χτύπησε το κεφάλι μαθητή στα κάγκελα

15/12/2010 - 16:08

Ανάστατη είναι η πατρινή κοινωνία, μετά την καταγγελία ενός γονέα μαθητή Γυμνασίου ότι ο υποδιευθυντής του σχολείου χτύπησε το κεφάλι του παιδιού του στα κάγκελα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όταν οι μαθητές θέλησαν να κάνουν κατάληψη.

Ο υποδιευθυντής αντέδρασε και -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του πατέρα- έπιασε τον μαθητή και άρχισε να του χτυπά το κεφάλι στα κάγκελα.

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών του και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς του συγκεκριμένου μαθητή.

Ο πατέρας του παιδιού καταγγέλλει μάλιστα πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος μαθητής έχει χτυπηθεί από τον υποδιευθυντή του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το μεσημέρι οι γονείς του μαθητή και ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχαν συνάντηση αρκετών ωρών προκειμένου να συζητήσουν το περιστατικό.

Η καταγγελία ερευνάται ήδη, μάλιστα δόθηκε εντολή ένορκης διοικητικής εξέτασης από την Περιφερειακή Διεύθυνση।

Δεν ειναι η πρωτη φορα που οι μαθητες δεχονται τη βια -σωματικη ή ψυχολογικη -μερικων εκπαιδευτικων, καθως και παραβιαση των δικαιωματων τους .Ας ανοιξει λοιπον απο σημερα μια τεκμηριωμενη και ακριβης λιστα αυτων που παραβιαζουν τα δικαιωματα των μαθητων ,σαν ενα πρωτο μετρο της προασπισης των μαθητικων δικαιωματων.

διογενης


Δεν υπάρχουν σχόλια: