Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ > Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ



Απαράδεκτο το κάρφωμα μαθητών

11/12/2010 - 08:49

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

Απαράδεκτο το κάρφωμα μαθητών

Οξύτατη αντίδραση για την αντιπαιδαγωγική στάση καθηγητών του 3ου Λυκείου Ανω Λιοσίων

Απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό χαρακτηρίζει, με ανακοίνωση, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Ανω Λιοσίων το γεγονός ότι με ευθύνη εκπαιδευτικών του 3ου Λυκείου Ανω Λιοσίων δόθηκαν στην αστυνομία ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη και ότι τηλεφωνεί σε γονείς εκφοβίζοντάς τους «να μαζέψουν τα παιδιά τους για να μην βρεθούν αυτά στα δικαστήρια και εκείνοι στον εισαγγελέα».

Ταυτόχρονα, η διοίκηση της Ενωσης, εκτός από την ανακοίνωση - καταγγελία, σε χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε σειρά παρεμβάσεων ενάντια στις προσπάθειες τρομοκρατίας και εκφοβισμού γονιών και μαθητών και συγκεκριμένα: Να παραστεί εκπρόσωπός της στη σύσκεψη που θα κάνουν την Κυριακή μαθητές όλων των σχολείων της πόλης, με στόχο τη δημιουργία Συντονιστικού Αγώνα και τη Δευτέρα θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στον διευθυντή του σχολείου, στον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στο αστυνομικό τμήμα Ανω Λιοσίων.

«Θεωρούμε απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό, επισημαίνει ακόμα στην ανακοίνωση, το γεγονός να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματικά στοιχεία ανήλικοι μαθητές γιατί πραγματοποίησαν τρεις μέρες κατάληψη, διεκδικώντας μια καλύτερη εκπαίδευση και ανθρώπινο σχολείο. Ο στόχος τους είναι φανερός. Επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν τους αγώνες στη συνείδηση των νέων ανθρώπων, να τρομοκρατήσουν αυτούς και τους γονείς τους υπενθυμίζοντάς τους πως οι αγώνες (καταλήψεις) συνιστούν ποινικό αδίκημα, για να υλοποιείται χωρίς αντιστάσεις η αντιεκπαιδευτική πολιτική τους».

Τέλος, η Ενωση καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, μαζικούς φορείς της περιοχής, να συντονιστούν και να αντιδράσουν τώρα, να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια για «στήσιμο» μαθητοδικείων. «Κανέναν, σημειώνει, δεν πρέπει να τρομοκρατήσουν αυτές οι ενέργειες, αντίθετα σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα, να αντιπαρατεθεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και να διεκδικήσει ένα σχολείο που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες μαθητών - εκπαιδευτικών - γονιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: