Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

καταληψεων συνεχεια

Στα 43 τα υπό κατάληψη σχολεία της Θεσσαλονίκης

08/10/2010 - 14:32


Πλήκα Μ.

Θεσσαλονίκη: Φουντώνει το κύμα των καταλήψεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού ήδη 43 γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκη και πέντε του νομού Φλώρινας τελούν υπό κατάληψη.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτύρονται για τα κενά που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τις ελλείψεις σε βιβλία, καθώς και την αδυναμία πολλών σχολικών συγκροτημάτων να πληρώσουν για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα να απευθύνονται στους γονείς. Ενδεικτικό της κατάσταση που επικρατεί είναι ότι στο 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης έχει διακοπεί η σύνδεση με το φυσικό αέριο, καθώς εκκρεμεί οφειλή ύψους 17.000 ευρώ, ενώ στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί οι καθηγητές και δεν έχει ξεκινήσει η σίτιση των μαθητών.

Σε σχολεία της υπαίθρου δεν έχει λυθεί ακόμη το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ενώ σε πάρα πολλά σχολικά κτίρια δεν υπάρχουν καθαρίστριες. “Κανένας μαθητής δεν πρέπει να 'βάζει το χέρι στην τσέπη' για ξενόγλωσσα βιβλία, για αναλώσιμα (π.χ. για τα καλλιτεχνικά μαθήματα) και για θέρμανση στα σχολεία” τονίζει το συντονιστικό όργανο των μαθητών και ζητά άμεσα να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε καθηγητές, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα βιβλία, μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη και δωρεάν μετακίνηση με τον ΟΑΣΘ. Στην Φλώρινα, σύμφωνα με πληροφορίες υπό κατάληψη τελούν το 1ο και 3ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο, το ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο του Φιλώτα. Οι μαθητές εκεί διαμαρτύρονται για την αλλαγή στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, τις ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, αλλά και για την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα σχολικά τους κτήρια.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ


 

2 σχόλια:

A.M.A. είπε...

Stis 10/10/10 oi ma8ites tou gymnasiou Vouliagmenis mpikan sto gymnasio tous me sovara etimata gia na to klisoun.Ekino to vradi i proedros tou silogou goneon ke kidemonon (pou tora pia den ine kanena pedi sto sxolio)mpike me tin astynomia sto gymnasio (tin ora pou to klinane) ke eno prota tous apilouse me aftoforo katelikse na tous lei na mazepsoun ta 8rania (pou eixan os embodia) giati 8eorite vandalismos ke os andalagma den 8a tous elige tin katalipsi(oi ma8ites tin pistepsan ke ipakousan).To epomeno proi erxete fovera tsantismeni ke eno evgale ta vasika mas embodia(kati ksila) meta pire tin epitropi katalipsis ke milisane (afti milage oi epitropi prospa8ouse ke ekini na milisi alla me "dimokratikous" tropous tous ekline to stoma).Taftoxrona eixe pei stous filakes me sfiria ke me gallika kleidia na spasoun tis alysides. Telika i katalypsi elikse ke oi ma8ites girisan palli stis a8lies sin8ikes stis opoies kanoun "ma8ima".Ke rotao ti prepi na gini?Na ksanakanoun katalipsi? i Na sinexisou na kanoume "ma8ima" san na min egine tipota???

Διογένης είπε...

Φιλε,συνηθως δεν δινουμε απαντησεις στο ερωτημα τι κανουμε.ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,γιατι απλουστατα δεν πρεπει και δεν καθοδηγουμε αγωνες. Το μονο που θα συμβουλευαμε είναι να συνειδητοποιησετε οσα το δυνατον περισσοτεροι τα προβληματα σας και τα υπολοιπα ερχονται μονα τους .ΚΟΥΡΑΓΙΟ.