Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

οχι στην προωρη συμπληρωση του μηχανογραφικου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ



1ο ΓΕΛ Μαρκοπούλου: Λέμε ΟΧΙ στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού το Μάρτιο

19/10/2010 - 12:26



Οι υποψίες περί συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αποτελούν πια σίγουρη απόφαση της κυβέρνησης ύστερα και από τις δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας (Πανάρετος) στην συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Είναι απλά θέμα χρόνου για την επίσημη ανακοίνωση από την υπουργό, Διαμαντοπούλου.



Με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τον Μάρτιο, πρώτον οι μαθητές δεν θα είμαστε σε θέση να έχουμε γνώση του βαθμού από τις Πανελλαδικές εξετάσεις με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε πλήρη σύγχυση εφόσον δεν θα έχουμε καταλήξει σε ασφαλείς αποφάσεις για το μέλλον μας. Παράλληλα ,μας προστίθεται ένα επιπλέον άγχος καθώς θα βρεθούμε στην δύσκολη θέση να συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό εν όψει τελικών επαναλήψεων .Άλλο ένα σημαντικό θέμα το οποίο θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε είναι ο χρόνος που απαιτείται για την αναζήτηση των σχολών που ενδιαφερόμαστε .



Αντιδρούμε

1. Δεν θέλουμε τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού το Μάρτιο οπότε οι περισσότεροι μαθητές δεν θα έχουν ακόμη οριστικοποιήσει τις επιλογές τους καθώς ακόμη θα βελτιώνουν τις επιδώσεις τους.

2. Αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε σχολές ένα μήνα μόλις μετά την οριστικοποίηση των μαθημάτων επιλογής.

3. Εξαναγκαζόμαστε να απορρίψουμε επιστημονικά πεδία και να αποκλείσουμε επιλογές μας.

4. Δεν δίνεται χρονικό περιθώριο για βαθμιαία εισαγωγή των νέων θεσμών στην εκπαίδευση με αποτέλεσμα οι μαθητές να αιφνιδιαζόμαστε. Δεν νοούνται αλλαγές χωρίς διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους(μαθητές-καθηγητές)!



Με βάση τα παραπάνω, θα προβούμε σε κινητοποιήσεις σαν μαθητική κοινότητα επιδιώκοντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Ο αγώνας μας να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει στα χαρτιά αλλά η αντίδρασή μας θα είναι άμεση μέσω καταλήψεων, αποχών και οργανωμένων διαδηλώσεων.



Αντί να βαδίζουμε με προοδευτικότητα ,γυρνάμε σε παλιές λύσεις …ΑΙΣΧΟΣ!



Καλούμε μαθητές και καθηγητές να στηρίξουν τις θέσεις μας και να κατανοήσουν τη δεινή θέση μας. Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις.




Απόσπασμα Συνέντευξης :

Συνέντευξη στη ΝΕΤ στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα»
( Χ. Σαράφογλου – 14/10/2010)

Χ. ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ: Επειδή δεχόμαστε πολλά μηνύματα από τηλεθεατές, γονείς ρωτούν αν φέτος οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το μηχανογραφικό τους πριν από τις εξετάσεις.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναι.

Χ. ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ: Ισχύει αυτό;

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναι. Χρειάζεται να γίνει αυτό, κυρίως για τους ίδιους τους υποψήφιους και θα σας πω δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι με τον χρόνο που κατατίθεται το μηχανογραφικό τώρα καθυστερούν τα αποτελέσματα, και ο προγραμματισμός των ίδιων των οικογενειών πηγαίνει πίσω, γιατί όλοι περιμένουν τέλος Αυγούστου να μάθουν σε ποιο Τμήμα, έχουν εισαχθεί. Από το άλλο μέρος έχουμε δει ότι δεν έχει βοηθηθεί ο υποψήφιος με τη σημερινή κατάσταση. Με δεδομένο ότι ο υποψήφιος μπορεί να επιλέξει στην ιεράρχηση των επιλογών του τα Τμήματα εκείνα που επιθυμεί περισσότερο, και με δεδομένο ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας διαγωνισμός, το πώς και το πού θα μπει θα εξαρτηθεί από την απόδοσή του. Επομένως, είναι καλύτερο για εκείνον να επιλέγει τα Τμήματα με την αξιολογική σειρά που επιθυμεί να σπουδάσει.

1ο ΓΕΛ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: