Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Δεν μπορούν να μεταφερθούν στα γυμναστήρια οι μαθητές!

27/10/2010 - 08:31


ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν μπορούν να μεταφερθούν στα γυμναστήρια οι μαθητές!

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του αθλητικού γυμνασίου της Βέροιας. Γονείς και μαθητές, χτες το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας απαιτώντας άμεσα να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών. Στο πλευρό τους βρέθηκε η Ιωάννα Σοφρόνωφ, υποψήφια δήμαρχος Βέροιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου όπου λειτουργεί το Τμήμα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) με εγγεγραμμένους 128 μαθητές, καταγγέλλει ότι ακόμη δεν έχει σταλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας προς τα ΤΑΔ, ώστε να γίνει η μίσθωση λεωφορείων που θα εκτελούν τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία, από και προς τους αθλητικούς χώρους στους οποίους πρέπει να γίνεται η εκπαίδευση και η προπόνηση των μαθητών των συγκεκριμένων τμημάτων.

Ετσι οι προπονήσεις των μαθητών τρεις μέρες την βδομάδα για δύο ώρες τη μέρα δε γίνονται και μένει κενό γράμμα η εγγραφή τους στο αθλητικό σχολείο.

Οι 128 μαθητές, από όλο το νομό Ημαθίας, θα έπρεπε να αθλούνται στις ειδικές εγκαταστάσεις των δύο αθλητικών κέντρων που λειτουργούν στο νομό Ημαθίας. Στους δύο μήνες που πέρασαν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αναγκάζονται να προπονούνται εντός του 2ου Γυμνασίου σε έναν τσιμεντένιο προαύλιο, εντελώς ακατάλληλο για τα αθλήματα.

ΡΙΖΟΣΠΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: