Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΧΤΙΖΕΤΕ ΧΑΡΤΙΝΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ

 


27/4/2010

 

 


Σχολείο από χαρτοκιβώτια!


Νέα διαμαρτυρία σήμερα από μαθητές, γονείς και καθηγητές του 3ου γυμνασίου Χορτιάτη, για το πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο δήμος της περιοχής. 

Εχουν προγραμματίσει πορεία ώς το δημαρχείο, με αποκορύφωμα μια συμβολική κίνηση: θεμελίωση-ανέγερση νέου γυμνασίου με μεγάλα χαρτοκιβώτια βαμμένα από τα ίδια τα παιδιά. 

Σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που επιδόθηκε στη δημοτική αρχή τονίζεται: «Εμείς οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια εκπαίδευση, τόσο στην πατρίδα μας αλλά και στον δήμο μας. Η συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, με έλλειψη εκπαιδευτικών, υλικοτεχνικής υποδομής, χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και, το βασικότερο όλων, κτιρίων μάς αναγκάζει να βρισκόμαστε σε συνεχείς κινητοποιήσεις για το καλό των παιδιών μας αλλά και του τόπου μας». 

Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι «αίτιος δεν είναι μόνο ο νομάρχης και ο δήμαρχος, αλλά και οι κυβερνήσεις που στόχο έχουν την υποβάθμιση της παιδείας προς όφελος των λίγων, οι οποίοι θέλουν αγράμματους ανθρώπους, που δεν διεκδικούν αλλά υποτάσσονται». 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ





   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: