Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

μαθητες διαμαρτυρονται

   

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

22/4/2010

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Οι μαθητές του Λυκείου Λιβαδίου σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας σχετικά με την απόφαση που λήφθηκε να υπαχθεί το Λύκειο μας στο Γυμνάσιο και να μετατραπεί το σχολικό μας συγκρότημα σε Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι εσφαλμένη. Το Λύκειο του Λιβαδίου επιβάλλεται να παραμείνει αυτόνομο πρώτα – πρώτα λόγω της δυσπρόσιτης θέσης του χωριού μας και τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσής μας. Μόνο ως αυτόνομο θα μπορέσει να κρατήσει εμάς και τις οικογένειές μας στον τόπο μας. Έπειτα θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το σχολείο μας είναι ένα από τα πιο καλά οργανωμένα σχολεία της περιφέρειας και το έργο που επιτελείται εδώ είναι σημαντικότατο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ποσοστό επιτυχίας του σχολείου μας στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις ήταν 83%, παρ’ όλη την έλλειψη φροντιστηριακών μονάδων και «ιδιαιτεράδων» στην περιοχή. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε με το «παιδικό» μυαλό μας – γιατί από τα τέσσερα (4) ΓΕΛ που μετατρέπονται σε Λυκειακές τάξεις τα τρία (3) ανήκουν στην επαρχία Ελασσόνας. Έχει άραγε κάτι η πολιτεία με τα παιδιά της Επαρχίας μας;

Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν λαμβάνατε σοβαρά υπόψη σας τη διαμαρτυρία μας και τη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός αυτό που μας τάραξε όλους – γονείς και μαθητές.

Τέλος θεωρούμε ότι σας είναι γνωστό ότι δεν προάγεται πολιτισμός και δεν καλλιεργείται παιδεία όταν υποβιβάζονται σχολεία.

 

Υ.Γ. Αναρωτιόμαστε : Μήπως το επόμενο βήμα είναι να το κλείσετε εντελώς;

 

Οι μαθητές του ΓΕΛ Λιβαδίου Λάρισας

ΚΟΙΝ.:

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

2. ΝΟΜΑΡΧΗ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ  

3. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

4. ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ 2ΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Δ.Ε. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

5. ΕΠΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

6. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

7. ΔΗΜΑΡΧΟ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΙΟΥ

8. ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: