Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017


Μαθητικές Καταλήψεις: Εντολή να εφαρμοστεί η νομοθεσία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Οι εκπαιδευτικοί να σέβονται τις μαθητικές κινητοποιήσεις
Δημοσίευση: 04/10/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
"Στην περίπτωση κατάληψης σχολικής μονάδας θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα και εγγράφως η ΔΔΕ Πειραιά   και να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Την εντολή αυτή έδωσε εγγράφως, προς όλες τις σχολικές μονάδες του Πειραιά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Μουμούρης.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Οι εκπαιδευτικοί να σέβονται τις μαθητικές κινητοποιήσεις
Την πλήρη αντίθεσή του στην πρακτική να οδηγούνται μαθητές/τριες στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις που αποφασίζει συλλογικά η μαθητική κοινότητα,ανακοίνωσε πέρσι το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μαθητών του Λυκείου και του Γυμνασίου Σάμης Κεφαλονιάς, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις στα σχολεία τους.
Αυτή η αντίθεση , τονίζει το υπουργείο Παιδείας, βασίζεται πρωτίστως σε παιδαγωγικές αρχές, τις οποίες οφείλουν να σέβονται πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και είναι ανεξάρτητη από τη συμφωνία ή τη διαφωνία με τον τρόπο που οι μαθητές/τριες διεκδικούν κάθε φορά τα αιτήματά τους.
ΕΛΜΕ Πειραιά
Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει ως απαράδεκτο το  έγγραφο, που απέστειλε ο ΔΙΔΕ Πειραιά κ. Ν. Μουμούρης στις 27/09/2017 στα σχολεία, το οποίο καλεί τους διευθυντές να "ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με τη νομοθεσία" σε περίπτωση κατάληψης της σχολικής μονάδας!
Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι “ο  ΔΙΔΕ Πειραιά ξέρει καλά ότι η απαράδεκτη νομοθεσία που επικαλείται προβλέπει εισαγγελείς και 15άρηδες να σέρνονται στα δικαστήρια. Ξέρει όμως και ότι υπηρετεί μια αντιεκπαιδευτική πολιτική που κόβει τμήματα στα ΕΠΑΛ, κόβει ξενόγλωσσα τμήματα, πιέζει για 27άρια τμήματα, εισηγείται το νέο λύκειο λαιμητόμο για τους μαθητές κοκ. Και προσπαθεί να προλάβει δικαιολογημένες αντιδράσεις με τη γνωστή μέθοδο που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις - και μάλιστα με μεγαλύτερο ζήλο. Εκφοβισμός του μαθητικού κινήματος, αυταρχισμός και καταστολή”!
Η ΕΛΜΕ καλεί τον κ. Μουμούρη να αποσύρει  άμεσα το έγγραφο που απέστειλε στις σχολικές μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: