Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Σύλλογος ΠΕ Περιφέρειας Λαγκαδά: Για τα θλιβερά γεγονότα στον Προφήτη


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Οκτώβριος, 2016 - 16:39 | Στην Κατηγορία: 
Η εκπαίδευση αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων και επομένως πρέπει να παρέχεται δωρεάν και δημόσια σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να διευκολύνει αποφασιστικά ώστε όλα τα παιδιά και όλες οι ομάδες πολιτών να ξεπεράσουν τυχόν δυσκολίες και δυστοκίες και να κάνει την εκπαίδευση ελκυστική σε όλες και όλους και τα δημόσια σχολεία χώρο κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών του κάθε μαθητή.
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε Περιφέρειας Λαγκαδά κινούμενος στο παραπάνω πλαίσιο υπερασπίζεται το ανοιχτό σχολείο, τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Γι’ αυτό καταδικάζει με αποφασιστικότητα τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα στο σχολείο του Προφήτη όπου μία μερίδα γονιών (ευτυχώς μειοψηφική) θεώρησαν ότι η έλευση παιδιών προσφύγων στο σχολείο του χωριού απειλεί τη δημόσια υγεία και το χριστιανικό  φρόνημα. Στην ουσία αυτό που απειλείται είναι οι δικές τους προκαταλήψεις και τα ξενοφοβικά τους αντανακλαστικά. Απείλησαν, έβρισαν, χρησιμοποίησαν απρεπείς εκφράσεις απευθυνόμενοι προς το διευθυντή του σχολείου , αλλά και σε όσους βρέθηκαν εκεί στο πλευρό των προσφύγων, επιδιώκοντας κλίμα τρομοκράτησης και σύγχυσης. Ο Σύλλογός μας θεωρεί ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν θέση ούτε στο ελληνικό δημόσιο σχολείο αλλά ούτε και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία. Ο θυμός μερίδων της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να εκφραστεί απέναντι σε αυτούς που οδήγησαν το λαό και τους εργαζόμενους στην καταστροφή και όχι απέναντι στον αδύναμο γιατί έτσι βολεύει.
Για το λόγο αυτό, καλεί τους γονείς των Ελλήνων μαθητών να μην συνεχίσουν την αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα μπολιάζοντας έτσι και τις μικρότερες ηλικίες με το μικρόβιο του ρατσισμού. Το ελληνικό δημόσιο σχολείο τους χωράει όλους. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
Κατσαρού Ιωάννα            Χριστοφόρου Νίκος                   


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/syllogos-pe-perifereias-lagkada-gia-ta-thlivera-gegonota-ston-profiti#ixzz4NEaDdVlV
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: